Sıcaklıklar 8-10 derece düşecek

Sıcaklıklar 8-10 derece düşecek

Soğuk ve yağışlı hava bütün yurtta etkili olmaya başladı. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları uyararak, etkili kar ve yağmur için dikkatli olunmasını istedi.


MARMARA ve Ege'de hızı saatte 86 kilometreye çıkan fırtına ve sağanak yağmur, önceki gece yerleşim bölgelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Havayı yumuşatan lodos fırtınasının etkisini kaybetmesiyle birlikte, sıcaklıkların batı ve iç kesimlerde 8-10 derece düşecek. Meteoroloji kar ve don uyarısı yaptı. Bolu Dağı'nda gece etkili olan yağmur yağışı dün sabah kar yağışına dönüştü.

* İSTANBUL Zeytinburnu'nda, sokaklarda yaşayan Faruk Örgücü (45), soğuktan sığındığı Belgradkapı Otobüs Durağı'nda öldü.
* İSTANBUL'da hava muhalefeti nedeniyle İDO'nun bazı dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri iptal edildi.
* İZMİT'te lodosun etkisiyle kabaran deniz suyu, özellikle İzmit'te marina ve çevresindeki park alanı ile Gölcük'te Kavaklı Mahallesi'ndeki sahil şeridinde yola ve park alanlarına taştı.
* MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde de fırtına nedeniyle deniz suyu seviyesinin 1,5 metre yükselmesi sonucu mazgallardan ilçe sokaklarına deniz suyu aktı.
* ŞANLIURFA'da mağara önüne kurulan bir evin üzerine dağdan kopan kaya parçaları düştü. Göçen evden çıkarılan aynı aileden üçü çocuk beş kişi, hastaneye kaldırıldı.
* KONYA'da önceki akşam saatlerinde başlayan lodos nedeniyle Ereğli İlçesi'nde 6, Akşehir İlçesi'nde 2, kent merkezinde de 12 kişi, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.
* SAKARYA'nın Serdivan İlçesi'ne bağlı Yukarı Dereköy Köyü'nün camisinin minaresi, dün etkili olan lodos fırtınasında hasar görüp eğildi. Eğik minarenin bulunduğu bölgedeki evler tarafından boşaltıldı.
* RUSYA'nın Nabucco Projesi'ne seçenek olarak hazırladığı Güney Akım doğalgaz hattı için fizibilite çalışmalarını başlatan Piri Reis araştırma gemisi, olumsuz hava koşulları nedeniyle Kastamonu'nun İnebolu Limanı'na sığındı.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.