Zorunlu gıda harcamasında artış

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen), mart ayında 4 kişilik bir ailenin tüketmesi gereken zorunlu gıda harcaması 7,49 lira artarak 910,71 lira olarak kayıtlara geçtiğini bildirdi.

TÜİK verileri baz alınarak, hazırladıkları 2011 yılı Mart ayı Asgari Gıda Harcaması ve Asgari Geçim Haddi rakamlarını açıklandı.

Bem-Bir-Sen'den yapılan açıklamada, 2011 yılı başında düşüşe geçen rakamların, şubat ayı itibariyle artmaya başladığı ifade edildi.

Şubat ayına oranla asgari gıda harcama rakamlarında 7,49 lira, asgari geçim haddi rakamlarında ise 11,93 liralık bir yükselme yaşandığının belirtildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi:

''Şubat ayında 4 kişilik bir ailenin tüketmesi gereken zorunlu gıda harcaması yani açlık sınırı 903,22 lira olarak hesaplanırken, mart ayında açlık rakamlarında 7,49 liralık bir artış yaşanarak 910,71 lira olarak kayıtlara geçti. Yine 4 kişilik bir ailenin asgari şartlarda geçinebilmesi için harcaması gereken tutar yani yoksulluk sınırı Şubat ayında 2.622,49 lira olarak gerçekleşirken, yoksullaşma mart ayında 11,93 liralık bir yükselme kaydetti ve 2.634,41 lira olarak gerçekleşti.''

Açıklamada, geçtiğimiz mart ayında vatandaşların en çok harcamayı taze sebze ve meyve ile diğer gıda harcamalarında yaptıkları belirtilirken, mart ayının fiyatları en çok yükselen gıdalarının ise ayva ve elma olduğu belirtildi

cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri