Zırh delen LAW'lar mermisi olmayan boruymuş!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon davası konusundaki ilginç açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce "Ergenekon'un avukatıyım" diyen Baykal, soruşturma kapsamında yeraltından çıkarılan tank delici LAW silahlarını da 'mermisi olmayan boru

LAW silahı diye bir şeyler sanki büyük bir askerî tehdit teşkil edecekmiş gibi anlatılıyor. Anlaşılıyor ki bazıları, özenle yeraltına gömülmüş mermisi olmayan boru. Niye gömüldü kim gömdü? TSK ben değilim diyor, 'Buna benden başka sahip olan devlet kurumları var' diyor. N'oluyoruz? Bu konu aydınlatılmalıdır. Bunlar topluma dehşet saçmak için mi? Yoksa bir terör örgütünün kullanmak için sakladığı, belli bir hiyerarşi doğrultusunda sakladığı bir cephane midir? Bunu bir anlayalım. O mudur bu mudur?.."

Deniz Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada yine Ergenekon davasını eleştirdi. İddianameye yansıyan vahim iddiaların kurumları birbirine düşürmeye yönelik olduğunu savunan Baykal, cumhuriyet savcılarının ve yargıçlarının verdiği tutuklama kararlarını Mardin'deki toplu katliama benzetti. Baykal, "Toplu katliam yapıyorsunuz, Mardin'deki katliam gibi şerefleri, erdemleri katlediyorsunuz. Sonuçta birtakım insanlar ve kurumlar çürütülecek; yargı ve TSK çürütülecek, bütün kurumlar tahrip edilecek... Varsa ortada, çık suçunu söyle, takip et ve hükmünü ver. Niye yapmıyorsun? Yapmıyorsan bu yola girme. 'Ben gerilla savaşı yaparım'... Bu psikolojik savaştır, psikolojik bir tahrip harekâtıdır. Bu, sistematik, resmî bir karalama, mahkum etme operasyonudur. Adalet madalet kalmamıştır." diye konuştu.

Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın hâlâ neden tutuklu olduğunu anlayamadığını savunan Baykal, davanın siyasî olduğunu ilk CHP'nin fark ettiğini, artık yavaş yavaş herkesin bunu görmeye başladığını iddia etti. Baykal, Ergenekon davasının arkasında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın olduğunu savunurken de adeta aba altından sopa gösterdi: "Uyarıyorum, Başbakan bunun arkasından çekilsin yoksa kendisi de bunun altında kalır. Bu dava Başbakan'ı da altına alabilir."
ANKARA ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri