Zigana'da çığ felaketi

GÜMÜŞHANE'nin Torul İlçesi'nde düzenlenen Kış Şenliği'ne katılan ve Trabzonlu grubun bu sabah Kadırga Yaylası'nda yürüyüşü sırasında çığ düştü.

Olayda yaklaşık 16 kişi çığ altında kaldı. Yapılan çalışmalarda ilk belirlemelere göre 11 dağcı çığ altında öldü. Arama çalışmaları sona erdi. Kurtulan dağcılardan Emel Şimşek, 2 el silah sesi duyduklarını söyledi.

Gümüşhane ile Trabzon'u bağlayan Zigana Geçidi'nde düzenlenen Kış Şenliği'ne katılan Trabzon Tenis Dağcılık Kayak Kulübü üyeleri bu sabah kaldıkları otelden ayrılıp Kadırga Yaylası'nda yürüyüşe çıktı. Saat 10:00 sıralarında dağdan aniden kopan çığ, grubun üzerine düştü.
Sabah saatlerinde Trabzon Tenis Dağcılık Kayak Kulübü üyesi 17 kişilik dağcı grubunun üzerine düşen çığda 5 kişi yara almadan kurtulurken, 12 kişi çığ altında kaldı. Çığ altından kalanlardan 11 kişi yaşamını yitirdi

"2 el silah sesi duyduk"

Zigana'da kurutlan dağcılardan Emel Şimşek, çığ düşmesinden önce 2 el silah sesi duyduklarını iddia ederek ardından da çığ düştüğünü söyledi.

ÇIĞ ALTINDAN YARALI ÇIKARILAN 61 YAŞINDAKİ RASİM KELEŞ, DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Çığ faciasından yaralı olarak kurtarılan ve KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi sürdürülen Rasim Keleş (61) olayı şöyle anlattı:
¨9'u çeyrek geçe dağa çıktık. Kadırga yolunda, araba yolundan yürüyüşe başladık. 15 - 20 dakika yürümüştük. Tek sıra halinde gidiyorduk. Bir de baktık ki yukarıdan aşağı bir çığ geliyor. Kar fazla olduğu için kaçacak yerimiz yoktu. Kar geldi bizi aldı götürdü. Allaha şükrediyorum. Bizi vadiye kadar sürükledi, Zigana'ya, yol ayrımına düştük. Durunca çığ durdu dedim. Sağ elim altta kalmıştı, sol elimle karı açmaya çalıştım. Nefes almaya başladım. Açmaya çalışıyodrum ama gücüm yetmedi. Kolumu kaldırıp 'imdat' diye bağırdım. 5 - 10 dakika bekledim. Biri gelmese çıkma ihtimalim yoktu. Bilincimi kaybetmedim. Bir de baktım bizim arkadaşlardan SSK kurumundan Yonca hanım geldi. 'Kızım beni kurtar' dedim. Kız elleriyle başladı açmaya. Sol bacağımı çıkardı. Ama sağ bacağımı çıkarmakta zorlandı. Ölüyorum her halde dedim. Çünkü bacağım çok ağırıyordu. sağ ayağımı da çıkardı. Çıktığımda sadece 6 - 7 kişi gördüm. Oral, Hasan bey vardı. Beni kurtardıktan sonra Sevgi Gültekin hanım geldi. Aşağı da Erhan Terzi vardı, onu çıkardı. Ama orada masaja cevap vermedi. Öldü. İsaoğlu vardı, onu da çıkardılar. Onun da öldüğünü gördüm. 17 kişiydik ama çıktığımda ancak 7 kişi gördüm. Ben silah sesi duymadım.¨

ÖLENLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

ö.Timurcuoğlu

H. Ali İsaoğlu

Deniz Eroğlu

Gül Piyale

Dursun İnan

Burçak Sevim

Erhan Terzi

Davut Akdeniz





KURTULANLARIN İSİMLERİ


Ural Ayar,

Hasan Anahar,

Hasan Çiftçi,

Yonca Yılmaz,

Emel Şimşek,

Rahmi Keleş

Hüseyin Osmanoğlu

milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri