Zekayı paraya çeviren organizasyon

Sanayi ve üniversite işbirliğinin en güzel örneklerinden Proje Park'09, 7-8 Mayıs'ta kapılarını açıyor. Eğitim ve iş dünyası, bilgi ve tecrübelerini bu organizasyonda paylaşacak.

Erciyes Üniversitesi'nin desteğiyle Erciyes Üniversitesi Mühendislik Kulübü öğrencilerinin düzenlediği Proje Park organizasyonunda proje sahipleri, iş adamları, bilim adamları bir araya geliyor. Beyin gücüyle sermayenin buluştuğu proje 7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR TİCARİ ÜRÜNE DÖNÜŞÜYOR

Bu sene 3'ncüsü düzenlenecek Proje Park organizasyonu, 7-8 Mayıs 2009 tarihlerinde öğrencileri, sanayicileri ve akademisyenleri yine bir araya getiriyor. TÜBİTAK tarafından finanse edilen organizasyon kapsamında bu sene 30 Akademisyen 32 Öğrenci ve 3 TGB firmasından sanayiye yönelik yaklaşık 62 Ar-Ge projesi pazara çıkarılacak.
Türkiye'nin 25 farklı üniversitensin katılacağı organizasyonda akademisyen ve öğrenciler 2 gün boyunca sergileyecekleri projeleri ile sanayicilere yeni yatırım fırsatlarını sunmaları dışında, kendi bilimsel çalışmalarını ticari ürünlere dönüştürebilme şansını da yakalayabilecekler.

Proje Park; öğrencileri, iş adamlarını, akademisyenleri ve Teknopark firmalarını bir platformda toplayarak, üniversite ve sanayi iş birliğini gerçek manada sağlayabilen ulusal çapta düzenlenen bir organizasyon olarak dikkat çekiyor.

100 BİNLİK DESTEĞİ NASIL ALIRSINIZ?

Organizasyona ziyaretçi olarak katılmak isteyenler ise proje sergisi ve sunumları dışında,2 gün boyunca alanında uzman kişiler tarafından verilecek 3 farklı konferansa katılma şansı yakalayacaklar. Sanayi Bakanlığı San-Tez Programı uzmanları tarafından verilecek olan Sanayi Bakanlığı Ar-Ge destekleri konulu konferans, Tübitak Uzmanları tarafından verilecek olan Tübitak'ın Ar-Ge, FP7 ve Eureka destekleri ile Tübitak'ın üniversite öğrencilerine 100 bin TL' ye kadar verdiği desteklerden nasıl yararlanılabileceği hakkında bilgileri, organizasyon kapsamında verilecek olan konferanslarda bulabilecekler.

Organizasyon da ayrıca Abigem-TOBB İş Geliştirme Uzmanı Peter Willson tarafından verilecek olan “Krizi İnovasyonla Aşmak” konulu konferansa da ücretsiz katılabilecekler. Proje Park'a katılım tamamen ücretsiz olup, organizasyon Erciyes Üniversitesi Mühendislik Kulübü önderliğinde Erciyes Üniversitesi tarafından gerçekleştiriliyor.
Türkiye genelinden katılan seçkin öğrenciler, bilim adamları ve sanayicilerle tanışabileceği, projesi olmayanların proje geliştirirken nelere dikkat edebileceği hakkındaki önemli ip uçları bulabilecekleri Proje Park'09 7-8 Mayıs'ta Erciyes Üniversitesi'nde gerçekleşecek.


haber7.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri