Zamları yetersiz bulan memurlar bordro yaktı

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, memur maaş artış oranlarını protesto etti. İstanbul Valiliği önünde basın açıklaması yapan sendika üyeleri, maaş bordrolarını yaktı.

Türkiye Kamu Çalışanları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) üyesi yaklaşık 100 kişi, saat 12.30 sıralarında İstanbul Valiliği önünde toplandı. ‘Yalanlara itibar etmeyin’, ‘Haklıyız kazanacağız’ yazılı dövizler taşıyan grup ‘Memuru sokağa dökenler utansın’, ‘Mesai hakkımız engellenemez’ ve ‘Memuruz haklıyız kazanacağız’ şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Büro-Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Nevzat Uyar, memur maaşlarına yapılan zam oranlarının yetersiz olduğunu savundu. Uyar, memurların yapılan zam karşısında ekonomik olarak zor durumda kaldığını iddia etti. Kaldırılan fazla çalışma ücretlerinin kamu çalışanlarının gelirlerinde önemli bir yer teşkil ettiğini ifade eden Uyar, 2013 yılında da fazla çalışma ücretlerinin memur maaşlarına yansıtılması gerektiğini dile getirdi. Nevzat Uyar ayrıca ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmesini istedi.

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını ateşe verdi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde Türkiye Kamu-Sen üyeleri hükümeti protesto etti. Grup açıklamaların ardından olaysız dağıldı.

ANTALYA

Kamu görevlilerinin maaşlarına yapılan 2013'te zammı yetersiz bulan memurlar Antalya Defterdarlığı önünde maaş bordrolarını yaktı.


Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Antalya Şubesi, defterdarlık binasının önünde eylem yaptı. Şube Başkanı Nuri Ünal, basına yaptığı açıklamada zamları eleştirdi. 2012 yılı içerisinde doğalgaz, elektrik, benzin ve kömüre yapılan zamların yüksek olduğuna atıfta bulunan Ünal, buna karşın memurlar maaşlarına yapılan yüzde 3'lük zammı yetersiz bulduğunu açıkladı.

666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yi eleştiren Ünal, "Belirtilen düzenleme ile hükümet eşit işe eşit ücret uygulamasını hayata geçirdiğini gerekçe olarak ileri sürmüştür. Ancak hangi işin hangi işe eşit olduğunun tanımını yapacak hakkaniyet ölçülerinde bir düzenleme mevzuatta bulunmamaktadır." diye konuştu.


Türk Büro-Sen üyesi kamu görevlileri, açıklama sonrası maaş bordrosu yaktı.

BURSA

Bursa’da bir grup memur, maaşlarına yapılan yüzde 3’lük zammı ve mesai ücretlerinin kaldırılmasını bordro yakarak protesto etti.

Türk Büro-Sen üyesi bir grup memur, Şehre Küstü Meydanı’nda buluştu. Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, 2012 yılı içerisinde doğalgaza yüzde 29,3 elektriğe yüzde 20, mazota yüzde 13,5 ve kömüre yüzde 13,9 oranında zam yapıldığını belirtti. 666 Sayıl Kanun Hükmündeki Kararname ile çalışanların özlük haklarının geriye götürüldüğünü öne süren Bulut, “Yapılan düzelmeyle ünvan ve dereceleri eşit olanların, eşit ücretinden bahsetmektedir. Ancak hangi işin eşit olduğunun tanımını yapacak hakkaniyet ölçülerinde bir düzenleme mevzuatta bulunmamaktadır. Mağduriyetler de ya görmezden gelinmiş ya da bilerek atlanmıştır. Kamu kurumlarında fazla mesai yapılması, kurumların önerisi ve Maliye Bakanlığı’nın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu’na bırakılmıştır. Ancak yoğun iş yükü nedeniyle, hizmetin verimli bir şekilde yürütülmesi için pek çok kurumda kamu çalışanları (mahkemelerde, vergi denetimlerinde) mesai bitiminde ve hafta sonlarında çalışmak zorunda kalmaktadır.” dedi.

Açıklamanın ardından Bulut ve sendika üyesi arkadaşları ellerindeki maaş bordrolarını yaktı.

KAYSERİ

Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilciliği yaptıkları gösteride memura yapılan zammı protesto etti ve maaş bordrolarını yaktı.

Meydan Parkı önünde yaptıkları gösteride memura 2013 yılı için verilen yüzde 3+3 zammını protesto eden Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi Ali Benli, “Her zaman kamu çalışanlarının ve emeklerinin yanında olan Türkiye Kamu-Sen haksızlık karşısında susmamaya, hakkı tutup kaldırmaya devam edecektir” diye konuştu.

Benli, “Aldatma, kandırma anlayışından asla vazgeçmeyen AKP hükümeti ve yetkilileri, her fırsatta ‘kamu çalışanlarını, enflasyona ezdirmedik’ aldatmacasına sarılmaktadırlar. Hükümetin enflasyonu ile vatandaşın enflasyonu arasında dağlar kadar fark olduğuna şahit olduk. Hükümetin tespit ettiği enflasyon, her ne hikmetse hiçbir zaman yüzde 10’u geçmemektedir” ifadelerini kullandı.

Sendika olarak hükümetten taleplerini sıralayan Benli, “Ek ücretlerin, emekli aylıklarına dahil edilmesi, fazla mesai ücretlerinin 2013 yılında da ödenmesi, kamuda uygulanan personel statüleri sebebiyle ortaya çıkan ücret adaletsizliğinin giderilmesi, kamu çalışanlarını ve emeklilerini bir bütün olarak görüp ayrımcılık yapılmamasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Benli son olarak, “Kamu çalışanlarının, emeklilerin ve toplumun bütün kesimlerinin mutlu, huzurlu, güven içinde yaşayabilecekleri bir hayat standardına kavuşturulması, hükümetin en önde gelen görevlerinden biridir. AKP hükümetini görevi layıkıyla yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Benli ve sendika üyeleri, maaş bordrolarını yakarak yapılan zammı protesto etti.

memurlar.net

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri