Zaman'daki Ülkücü mağdur imzası sahte çıktı

Geçtiğimiz günlerde Zaman Gazetesi'nde BBP'li Ökkeş Şendiller'in öncülüğünde "Ülkücü Mağdurlar" sıfatıyla AKP'nin Anayasa paketine destek amaçlı yayınlanan deklarasyonda imzası bulunduğu iddia edilen bazı isimler böyle bir imza atmadıklarını belirttiler

anayasa paketini desteklediği şeklinde ulusal bir gazetede çıkan haber MHP'lileri kızdırdı. Konuyla ilgili olarak olağanüstü toplanan MHP Manisa İl Teşkilatı çıkan haberi yalanladı.

Ulusal bir gazetede eski ülkücülerin anayasa değişikliğini desteklediği şeklinde çıkan haberlere MHP'lilerden sert tepki geldi. MHP il binasında çıkan toplanan MHP İl Teşkilatı üyeleri basın açıklaması yaptı. MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar, MHP İzmir İl Başkanı Musavat Dervişoğlu, MHP Manisa İl Başkanı Uğur Üncü, 12 Eylül döneminde cezaevine giren ve haberde isimleri geçen Adnan Akdağ, Atalay Acaroğlu, Ali Aksakal, Yılmaz Şişmanlar, Toker Esendağ, Özcan Karagözler, Ahmet Tuncel ve Ayet Serbest'in yanı sıra çok sayıda partili toplantıda hazır bulundu.

MHP Manisa İl Başkanı Uğur Üncü, MHP üzerinde oynanan oyunların sonunda bazı kişilerin sandığa gömüleceklerini belirterek şu konuşmayı yaptı: "Ülkücüler anayasa paketini destekliyor diye haberler çıktı. Biz arkadaşlarımızla görüştük. Böyle bir şey yok. Bu bir oyun. Adnan Akdağ arkadaşımızdan imza alınmış ancak 12 Eylül mağduriyetinin giderileceği yönünde imza alınmış. O darbecilerin yargılanmasını istiyorum diye imza atmış. Atalay Acaroğlu'nun ise hiç haberi olmadan habere imzası atılmış. Burası Manisa. Yerel seçimlerin hazmını yapamayanlar bizle uğraşmaya devam ediyorlar. Bazılarının partimiz üzerinde yaptığı oyunlar sandığa tekrar yansıyacak." dedi.

"Eski ülkücüler ile eskiden ülkücü olanları ayırmak gerekir"

Çıkan habere sert tepki gösteren MHP İzmir İl Başkanı Musavat Dervişoğlu ise "12 Eylül mağduru ülkücülerin Tayip Erdoğan'ın hazırladığı Anayasa paketini desteklemesi mümkün değildir." dedi.

MHP'nin üzerinden silindir gibi geçen 12 Eylül ve 12 Eylül yöneticilerine karşı duruşunu her zaman net bir şekilde sergilediğini ifade eden Dervişoğlu, "Açık ve net olarak söylüyorum. Burada olan tüm dava arkadaşlarımın tamamına yakını eski ülkücüdür. Eski ülkücüler ile eskiden ülkücü olanların artık birbirinden ayrılması zamanı gelmiştir. Eski ülkücüler dün sergiledikleri şanlı mücadele ile MHP'yi iktidar yapabilmek için önemli katkılar sağlayan dava arkadaşlarımızdır. Eskiden ülkücü olanlarda başka siyasi partilerin kapılarında kendilerine ikbal arayanlardır. Bu ikbali bulamadıkları zaman yeni kurulacak siyasi organizasyonların içinde birilerinden görev talep edenlerdir." dedi.

MHP'nin kendi üzerinde oynanan oyunlara izin vermeyeceğinin altını çizen Dervişoğlu, "İçimizde fitne ve fesat çıkarmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Biz Türk milletçileriyiz. Bizim 18 yaşındaki ülkücüden dün ülkücü oldu diye eski ülkücü olarak bahsetmemiz söz konusu olabilir. Ama bundan 30 yıl önce birlikte iki- üç gün beraber olduğumuz bazı insanlar tarafından eğer 30 yıllık mücadele sürecinde 40 defa satıldıysak biz onlara eski ülkücü sıfatını artık fazla görüyoruz. Genel başkanımız net olarak "Gittikleri yerlerin yenisi olamayanlar, ülkücü hareket içindeki eski kimliklerini kullanarak ülkücü müsvetteliği yapıyorlar." dedi.

"Darbeciler ile mücadele sürecini MHP başlattı"

12 Eylül ve darbeciler ile mücadele sürecini de MHP'nin başlattığını sözlerine ekleyen Dervişoğlu, "12 Eylül'le mücadelemiz Merhum Liderimiz Alparslan Türkeş'in önderliğinde 1991 yılında meclise girince başlatılmıştır. O gün MÇP'nin 20 vekille grup kurmasını engelleyenler sürecin akamate uğramasını temin ettiler. Biz 12 Eylüller ile mahkemelerde, işkence hanelerde, şehit cenazelerinde, idam sehpalarında hesaplaştık. Darbelerin mağduru bir hareketin mensupları olarak AKP iktidarının himmetine ihtiyacımız olmadığı gibi, helal süt emmiş hiçbir ülkücünün Tayyip Erdoğan'ın hazırladığı planın arkasında durma lüksü de yoktur. Kenan Evrene 12 Eylül müdahalesini yaptığında onun karşısında esas duruşta duran cemaat liderleri, bugün MHP'nin içine bir takım fitne ve fesatlar sokarak karıştırmak istiyorlar. Ama MHP bunlara hazır ve uyanıktır. Biz 41 yıllık bir siyasi hareketiz. Kenan Evren 'Türkiye eyaletlere bölünmelidir' dediği ses çıkarmayanlar, haklarında suç duyurusunda bulunmayanlar, bugün 12 Eylül karşıtı ve Kenan Evren düşmanı kesilmişlerdir. Eğer birileri ile hesaplaşmak istiyorlar ise kendilerini iş başına getiren 28 Şubat'ı yapanlar ile 27 Nisan'da e-bildiri yayınlayanlar ile hesaplaşsınlar" di.

"Cemaatler MHP'nin önünü kesmeye çalışıyor"

MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz ise anayasa değişikliğini yeni dönem meclis üyelerinin içinde bulunduğu ortak bir uzlaşma kurulunun yapmasını istedi. Cemaatler'in MHP'nin önünü kesmeye çalıştığını iddia eden Enöz, "MHP'yi bölmek isteyenler ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yapılan haberi kınıyoruz." dedi.

Haberde imza atanlar kısmında ismi geçen Atalay Acaroğlu ve Adnan Akdağ isimli kişilerde toplantıda söz aldılar. Acaroğlu, "Allah katında hem 12 Eylül darbecilerinden hem de bu haberi yapanlara hakkımı helal etmiyorum. Bizim anayasa değişikliği ile ilgili bir fikrimiz olamaz. MHP genel merkezi ne derse bizim fikrimiz odur." dedi. Adnan Akdağ ise haberin tamamen yalan olduğunu ifade ederek, "Bana gelip 12 Eylül 12 eylül darbecilerin yargılanması ve 12 eylül mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi ile ilgili bir kağıt gösterdiler. Bende imza attım. İçinde Anayasa'nın 'A'sı yoktu. Paket ile ilgili Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli ne düşünüyorsa bizim içinde o geçerledir. Aksini düşünemeyiz." diye konuştu.

Atalay Acarol ve Adnan Akdağ ile birlikte toplantıya katılan ve bildiride imzası olduğu söylenen ülkücülerden Ali Aksakal, Ayet Serbest ve Yılmaz Şişmanlar, AKP'nin hazırladığı anayasa paketini desteklediklerine dair haberlerin yalan olduğunu ve sorumluları ile hesaplaşacaklarını söylediler.

EtikHaber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri