Zahid Akman'a kötü haber!

Deniz Feneri e.V. soruşturması kapsamında tutuklanan RTÜK eski Başkanı Zahid Akman'ın itiraz başvurusuna ret

Deniz Feneri e.V. soruşturması kapsamında tutuklanan RTÜK eski Başkanı Zahid Akman, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik, Yönetim Kurulu üyesi İsmail Karahan'ın avukatları tarafından yapılan itiraz başvurusu 3. Sulh Ceza Mahkemesi ve 6. Ceza Mahkemesi tarafından ‘suç işlediklerine dahil yeterli delil olması, delilleri karartmış ve karartacak olmaları’ nedeniyle reddedildi.

Böylece Deniz Feneri e.V. tutuklularına itiraz yolu kapanmış oldu.

"DENİZ FENERİ DAVASI GÜNDEMDEN DÜŞÜRÜLEBİLİR"
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, ''gündemin böylesine karartıldığı ve yoğunlaştırıldığı bir dönemde Deniz Feneri e.V davasının karambol ilişkiler içinde gündemden düşürtüleceği kaygısını duyduklarını'' söyledi.

Kart, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında, ''Deniz Feneri e.V davasında adli soruşturmayı engellemek ve sabote etmek için yürütme organının her kademesinde devlet yetkisini kötüye kullanan siyasi iktidar ve temsilcilerinin şimdi de yargılama sürecini etkisiz hale getirmeye çalıştığını'' öne sürdü.

Suç ilişkilerinden beslenen bazı medya organlarının, soruşturma makamına yönelik olarak tehdit, karalama ve hedef gösterme kampanyası başlattığını ileri süren Kart, şöyle devam etti:

''Bu medya organlarını denetlemek mevkinde bulunan RTÜK Başkanı ise Zahid Akman için 'haksızlık olduğunu düşünüyoruz' diyerek RTÜK'ün kurumsal kimliğini ayaklar altına almaktan çekinmemiştir. Bir sözümüz de Sayın Bülent Arınç'a; bir taraftan suret-i haktan görünüp Zahid Akman'ı eleştirirken diğer taraftan Deniz Feneri'ne uluslararası meşruiyet kazandırıyorsan, kamu yararı statüsü ve yardım toplama yetkisini tanıyorsan inandırıcı olamazsın. Siyasi iktidarın her nedense ısrarla himaye ettiği organize bir yolsuzluk mekanizması vardır.

Adalet Bakanı, Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılarını bir kez daha göreve davet ediyoruz. Adalet Bakanlığı olarak soruşturma, tutuklama ve yargılama süreçlerine nüfuz suiistimali yoluyla müdahale etmekten artık vazgeçin. Arama ve dinleme kararlarının sızdırılmış olması, delillerin karartılması devlet ciddiyet ve sorumluluğuyla bağdaşır mı? Yoksa 'bu durum zaten bizim eserimizdir, bizim işimize gelmektedir' deyip olayı geçiştirecek misiniz?''

Kart, bir gazetecinin, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'e atfen basında yer alan ifadelere ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, ''Allah ıslah etsin, akıl fikir versin. Başka bir şey söylemeye gerek yok'' dedi.


 Habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri