Zafer coşkusu bayramla birleşti

Türkiye, Büyük Zafer'in 89. yıldönümünün Ramazan Bayramı'nın ilk gününe denk gelmesiyle çifte bayram sevinci yaşadı. Ankara'da devletin zirvesi, Zafer Bayramı kutlamalarında bir araya geldi.

Genelkurmay Karargâhı Şeref Salonu'nda düzenlenen törende bir ilk yaşandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'başkomutan' sıfatıyla tebrikleri kabul etti. Daha önce tebrikleri Genelkurmay Başkanı kabul ediyor ve yanında da kuvvet komutanları bulunuyordu. İstanbul'da ise kutlamaların adresi Vatan Caddesi'ydi. Sabahın erken saatlerinden itibaren tören alanını dolduran vatandaşlar, F-16 savaş uçakları ve Türk mühendislerin tasarladığı 122 milimetrelik çok namlulu roketatarları ellerindeki bayraklarla selamladı.

Kutlamalar ilk olarak Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Ardından 1. Ordu Komutanı Yalçın Ataman, Harbiye Orduevi'nde tebrikleri kabul etti. Vatan Caddesi'ndeki resmigeçitte 1. Ordu Komutanı Yalçın Ataman, Vali Hüseyin Avni Mutlu ve İBB Başkanı Kadir Topbaş, birlikte halkı selamladı. Tören komutanı Tuğgeneral Mehmet Dişli, zafer konuşmasını tank üzerinde gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından askerî bando, Deniz, Kara ve Hava Harp Okulu öğrencileri geçiş yaptı. Onları, topçu ve tank taburu görev kuvveti ile mekanize piyade bölüğüne bağlı askerler izledi. Hava Kuvvetleri'ne bağlı F-16'lar ve helikopterler, Türk mühendislerin tasarladığı çok namlulu roketatarlar ile diğer tanklar törene eşlik etti.

Zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri