Yüzde 90 indirim, yüzde 100 izdiham!

Pendik'te MOL giyim mağazası yüzde 90 indirimle açılınca, büyük izdiham yaşandı. İnsanlar birbirini ezdi, vitrinler yıkıldı, kadınlar ve çocuklar sıkıştı. Yöneticiler mağazadan koşarak kaçtı

İstanbul Pendik Atlantis Alışveriş Merkezi'ndeki MOL adlı yeni bir giyim mağazası, promosyon olarak yaptığı yüzde 90'lık indirimden dolayı izdihamla açıldı.
Merter Markalar Birliği tarafından kurulan mağaza, vatandaşların hücumuna uğrayınca vitrinler yıkıldı, insanlar birbirini ezdi, çocuklar fenalaştı.
Adı Merter - Osmanbey - Laleli'nin ilk harflerinden oluşan ve sadece Türk üreticilerin tekstil ürünlerini satan mağazanın, cumartesi geceyarısı açılacağı duyurulmuştu.
Bunun üzerine binlerce kişi, 11 TL'ye ceket, 2 TL'ye kazak, 5 TL'ye gömlek alabilmek için Atlantis Alışveriş Merkezi'ne akın etti. Kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Mağazanın önü ana - baba gününe döndü.

Hırsızlar kucakta götürdü
Açılışa saatler kala müşteriler vitrinlere tekmeler atmaya başlayınca, mağaza yöneticileri açılışı saat 22.00'ye çekti. Ancak insanlar mağazanın kapısı aralanır aralanmaz kapıları indirdi. Kadınlar sıkıştı, çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. Fenalaşan insanlar kapıda hazır bekletilen ambulanslara götürüldü.
Yarım saatte mağazada tüm raflar boşaldı. Hırsızlar da izdihamdan istifade, kucaklarına doldurdukları giysilerle mağazadan kaçtı.
Açılıştan yarım saat sonra ancak içeri girebilen çok sayıda müşteri, saatlerde bekleyip mağazayı boş bulunca mağaza yöneticilerine çıkıştı. “Boşu boşuna duyuru yaptılar, kandırıldık” diyen müşteriler, “Madem bu kadar az mal koyacaklardı, neden bu kadar reklam yaptılar?” diye tepki gösterdi.

Yöneticiler koşa koşa kaçtı
Kapılar açılmadan önce görüştüğümüz mağaza yöneticileri, 'Bu kalabalıktan endişe duyuyor musunuz?' sorumuza, “Her şey çok güzel olacak. Bu, Türkiye için çok önemli bir proje, bir şey olmaz” dedikten sonra, kapılar açılmadan mağazayı koşarak terk ettiler.
MOL mağazasında indirim sabaha kadar devam etti. Mağaza yetkilileri, zaman zaman bu tarz indirimler yapmayı sürdüreceklerini kaydettiler.

Mağazalara psikolog da yerleştirecekler

MOL İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, MOL'u kuran 78 üyenin arkasında 398 üretici olduğunu belirterek, “Sistem çok büyük ilgi gördü. Şimdiden 400 firma daha üyelik için sıraya girdi” diye konuştu.
Yurtdışına İsviçre ve Almanya'da açacakları mağazalarla gireceklerini vurgulayan Özdemir, “Kriz, dünyanın Türkiye'ye sunduğu 85. yıl Cumhuriyet hediyesidir. İlk defa Avrupa'nın kapıları Türklere açılıyor. Daha önce yüzümüze bile bakmayan gruplar, bugün kapımızı çalıyor. Artık koşullar eşit. MOL markasıyla Avrupa ülkelerinin ihracatçı birliklerine girmek istiyoruz” dedi.

Hasarlı mağaza 2 gün kapalı
İzdihamdan dolayı mağazanın içinde ciddi bir hasar oluştuğunu söyleyen MOL İletişim Koordinatörü Hasan Taşkın, “Mağaza açıldığında, ilk anlarda satış yapabildik. Ciro 300 bin TL. Ancak sonrasında kontrolümüzden çıktı ve mağazadaki ürünleri bedava verdik.
Mağazadaki hasardan dolayı tamir olana kadar 2 gün mağaza kapalı kalacak” dedi.
milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri