Yüzde 25 indirimli akaryakıt

AR Şirketler Grubu, akaryakıt sektörüne FULL markası ile giriyor. Şirket her açılış günü akaryakıtı yüzde 25 indirimli satacak. Normal günlerde ise fiyat piyasa fiyatının yüzde 5-6 altında olacak.

Türkiye'de Arbella markası ile bilinen ve kuru gıda alanında dünyanın en büyüklerinden olan Ar Şirketler Grubu rotasını enerjiye çevirdi. Kuru gıdada dünyanın en büyüklerinden olan ve hisseleri Kanada Borsası'nda işlem gören Mersinli şirket, FULL markası ile sektördeki yerini aldı.

FULL Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı, ulusal marker uygulamasının 5 yıldır başarı ile yürütülmesi ve 18 Eylül'de yürürlüğe giren istasyon intifa hakkının 5 yıl ile sınırlandırılması ile sektöre giriş kararı aldıklarını belirtti. Sadece İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da istasyonlar açacaklarını belirten Yalı, "İlk etapta İstanbul'da 27 yer ile anlaştık. Şimdi yavaş yavaş bu istasyonlara bayrağımızı çekeceğiz. Hedefimiz ise toplamda 100 tane istasyon açmak. Biz çok fazla yayılmayı hedeflemiyoruz. Amacımız büyükşehirlerde ve merkezi lokasyonlarda yer almak, kaliteli ve uygun fiyatla hizmet vermek" dedi.
İLK GÜN YÜZDE 25 İNDİRİM
Şu anda tek bir istasyonda faaliyet gösterdiklerini anlatan Yalı, fiyat politikaları ile ilgili şöyle konuştu:

"Amacımız tüketicilere kaliteli akaryakıtı uygun fiyata vermek. Bunun için kar marjımızdan feragat ederek piyasa fiyatının yüzde 5-6 altında satacağız. Hatta her bir istasyon açışında gündüz 12:00 ile gece 24:00 arasında o istasyonda akaryakıtı yüzde 25 indirimli vereceğiz.
Bunun ilkini de 10 gün içinde Çağlayan'da açacağımız istasyonda yapacağız."

Akaryakıt istasyonları için şimdiye kadar 210 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını anlatan Yalı, istasyonlarda herkese ücretsiz mercimek çorbası ve araç yıkama hizmeti verileceğini de sözlerine ekledi.

4 ÜLKEDE 25 FABRİKASI VAR
Mersin merkezli AR Şirketler Grubu, en büyük ağırlığı gıda olmak üzere tütün, inşaat, turizm ve finans sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Grubun 2010 cirosunun 1.3 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Akaryakıt sektörü ile birlikte 2011 hedefi ise 2.5 milyar dolar.

Şirketin gıda konusundaki ana faaliyet konusu mercimek. Hatta şirketin patronu Mahmut Arslan dünya mercimek kralı olarak biliniyor. Kuruluş, uluslararası mercimek ticaretinin yaklaşık yüzde 40'ını gerçekleştiriyor. Şirketin 16'sı Kanada, 7'si Türkiye, birer tanesi de Amerika ve Avustralya olmak üzere 25 fabrikası bulunuyor.

2009 yılında Alliance Grain Traders ile birleşerek yoluna bu isim altında devam eden Arbel'in hisseleri Kanada borsasında işlem görüyor. Şirketin piyasa değeri de 700-800 milyon dolar arasında değişiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri