Yusuf Tekin'den Flaş Açıklamalar: Öğretmen atamaları, kayıt parası, maarif modeli, okulların açılışı...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların açılmasına kısa bir süre kala CNN TÜRK ekranlarında soruları yanıtladı. Bakan Tekin okulların 9 Eylül günü açılacağını herhangi bir ertelemenin gündemde olmadığını duyurdu.

Bakan Tekin'in açıklamaları şu şekilde;

Şu anda Gaziantep Lisesi'nin önündeyiz. Yüz yıla yaklaşan bir mazisi var. 2024-2025 yılının başlamasına çok az bir zaman kaldı. Hazırlıklarımıza başladık ve yoğun bir şekilde devam ediyoruz. İllerimize 2 ayrı genelge gönderdik. Biri Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'yle ilgiliydi.

Bugün burada 11 ilin İl Milli Eğitim Müdürleriyle toplantı yaptık. Genel anlamda 2024-2025 yılı deprem bölgesinde de sıkıntı olmaksızın başlayacak.

6 Şubat depremlerinden sonra Cumhurbaşkanımızın bir talimatı var, tüm bakanlıklar seferberlik ilan ettik. 6 Şubat günü bölgede kullanılamaz hale gelen okullarımız var. 11 ilin tamamında 6 Şubat'tan önceki derslik ve okul sayılarının üstüne çıkacağız. Cumhurbaşkanımızın talimatı o.11 ilin tamamında yüzde 10'un üzerindeyiz.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

9 Eylül günü itibarıyla deprem bölgesinde eğitim dönemine sorunsuz şekilde başlayacağımızı söyleyebilirim. MEB ile ilgili mevzularda spekülasyonlar var. Tatil uzadı gibi. 9 Eylül'de okullar açılacak, erteleme gündemde yok. 2 Eylül günü öğretmen arkadaşlarımızın seminerleri başlıyor. 9 Eylül'de takvimimiz başlayacak.

Ara tatilin kalkması gibi bir durum yok. Uzaktan yürütülen seminerler artık yüz yüze yapılacak.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ

Geçen yıl Türkçe üzerine yoğunlaşacağımızı söylemiştik. Bakanlık olarak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli onaylandıktan sonra eğiticilerin eğitimi denilen süreci başlatmıştık. Haziran ayından beri eğitim faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. 700 bin öğretmen arkadaşımız eğitim sürecinden geçmiş olacak. Yeni programlara göre yazılmış ders kitapları basılmak üzere.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bu yıl ki ana gündemimiz. İkincisi meslek liselerimizin daha etkin olması olacak.

OKUL KAYIT PARASI ALINIYOR MU?

Okullarımızı bu tür şeylerle itham edenlere şunu söylemek istiyorum. Adrese dayalı sistemle kayıt ediliyor. Velilerimiz aslında çocuklarını kaydettiremedikleri okullara kaydettirmeye çalışıyorlar. Yanlış uygulama yapan varsa, gereğini yaparız. Okullara kayıt yapılırken para vermenize gerek yok zaten biz kaydı yapıyoruz.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Bir yönetmelik değişikliği yaptık. Yüzde 50 mülakat notu, yüzde 50 KPSS notu bu hale getirdik. Bazı siyasetçiler bunu yargıya taşıdılar. Eğer bu davalar olmasaydı geçtiğimiz hafta itibarıyla mülakatları açıklamış olacaktık. Mahkeme kararı çıkarsa o zaman ne yapacağız? Ben 9 Eylül tarihine yetiştirmek için süreci yürüttüm. Yüzde 100 olan mülakatı yüzde 50'yi düşürdük. İptal edilirse yine yüzde yüz olacak. (CNN Türk Haber)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri