Yurtdışı personeline yüksek maaş

Emsal sayılabilecek kararnameye onay

Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olmadan önce de dışişleri bürokrasisi ve sorunlarını yakından bilen bir isimdi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Dışpolitika Danışmanı olarak mesaisinin önemli bir bölümünü Başbakanlık'taki makamından daha çok Dışişleri'nde geçiriyordu.


Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olduktan sonra zaten hakim olduğu konuların yanısıra, personelinin de bir yılı aşkın süredir birikmiş sorunlarına neşter atmaya başladı. İşe önce dışişleri bürokrasisinin merakla beklediği Büyükelçi Kararnamesi'nden başladı. Dışişleri Müsteşarlığı ve Bakanlık içinde de sıkıntı yaratan New York'taki BM Daimi Temsilciliği dahil önemli bir bölümü netleştirilen kararnamenin AB ve NATO gibi kritik ayakları üzerindeki çalışmalar ise devam ediyor.



Bir yandan kararnameye hız vererek Dışişleri'ndeki tıkanıklığı aşmaya çalışan Davutoğlu, diğer yandan yurtdışında görev yapan personelin maddi açıdan durumunu düzeltecek "emsal kararnameyi" de imzaladı. "Emsal kararname" sadece yurtdışında görevli personeli ilgilendirmiyor. Yurtdışında görev yapan eğitim, ticaret, idari, turizm vs. ataşeleri de "emsal kararname"den faydalanacak.



Buna göre Türkiye'nin yurtdışı temsilciliklerinde görev yapanların maaşlarında artış olacak. Bu kararname özellikle yaşamın oldukça pahalı olduğu yurtdışı merkezlerde görev yapanları biraz olsun rahatlatacak. Örneğin İsviçre'nin Cenevre kentinde hayat daha pahalı olduğu için, bu kente atanacak memurun maaşı yaşam koşulları dikkate alınarak düzenlenecek.



Küresel krizin yaşandığı bir dönemde yurtdışı personelini biraz olsun rahatlatan Davutoğlu'nun, önümüzdeki dönemde merkezde görev yapanların maaşlarında da yeni düzenlemeler yapmak için girişimlerde bulunması bekleniyor.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri