Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Mesleki Yeterlilik Sınav Başvurusu

Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Mesleki Yeterlilik Sınav Başvuruları Başladı

Ankara ve İstanbul'da 29/01/2011 Cumartesi günü saat 10.00'da yazılı olarak yapılacak Mesleki Yeterlik Sınavına girmek isteyen öğretmenler başvurularını 27/12/2010 ile 12/01/2011 mesai bitimine kadar yapacaklar.

1.1. Seçilecek Öğretmenlerin Branşları ve Sayıları;
a)*Almanca, Fransızca ve İngilizce konuşulan (Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere, Ġsviçre v.b. Avrupa ülkeleri) ülkelerde Türkçe ve Türk Kültürü Dersi öğretmeni olarak görevlendirilmek üzere:


Atanmasına Esas Olan Alan Yabancı Dili Seçilecek Öğretmen Sayısı Temsil Yeteneği Mülakatına Çağrılacak Öğretmen Sayısı
Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilgiler, Tarih, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Almanca, Sınıf Öğretmeni
(Almanca Konuşulan Ülkeler- Almanya, İsviçre) Almanca 100 150
Rehber Öğretmen Almanca 4 6
Okulöncesi Öğretmeni (Bayan) Almanca 6 9
Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilgiler, Tarih, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fransızca, Sınıf Öğretmeni
(Fransızca Konuşulan Ülkeler- Fransa, Belçika, İsviçre, Lüksemburg) Fransızca 80 120
Rehber Öğretmen Fransızca 4 6
Okulöncesi Öğretmeni (Bayan) Fransızca 6 9
Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilgiler, Tarih, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce, Sınıf Öğretmeni
(İngilizce Konuşulan ülkeler- İngiltere, Belçika, İtalya) İngilizce 10 15
210 315
b) Suudi Arabistan'da görevlendirilmek üzere: Atanmasına Esas Olan Alan Seçilecek Öğretmen Sayısı Temsil Yeteneği Mülakatına Çağrılacak Öğretmen Sayısı
Sınıf Öğretmeni (Bay) 20 30
Türkçe /Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni (Bay) 8 12
Müzik Öğretmeni 4 6
Beden Eğitimi Öğretmeni 4 6
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni/İHML 4 6
Fen ve Teknoloji Öğretmeni 4 6
Felsefe Öğretmeni 4 6
Sosyal Bilgiler Öğretmeni 4 6
Teknoloji Tasarım Öğretmeni 2 4
Okulöncesi Öğretmeni (Bayan) 8 12
*Yönetim Görevinde Değerlendirilecek Öğretmen 4 asil+2 yedek 9
TOPLAM 66 100






BAŞVURU VE GÖREVLENDİRME ŞARTLARI

Yurtdışında görevlendirilecek öğretmenlerin sınavı ve görevlendirme için başvuruda bulunacak öğretmenlerde aranacak şartlar:

a) T.C. vatandaşı olmak

b) Sınav başvurusunun son günü itibarıyla eğitim-öğretim hizmetleri sınıfında en az 5 (beş)
yıl hizmeti bulunup, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi olarak Millî Eğitim Bakanlığı‟na bağlı Devlet okulları ile Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında fiilen çalışıyor olmak (Vekil öğretmenler ile sözleşmeli olarak çalıştırılanlar hariç),

c)Millî Eğitim Bakanlığı‟na bağlı özel okullarda sınıf veya branş öğretmeni olarak görevli iken Devlet okullarına atananlarda; öğretmenlik hizmetinin son üç yılını Millî Eğitim Bakanlığı‟na bağlı Devlet okullarında yapıyor olmak, (Hizmet yılı hesaplamalarında hizmet cetveli esas alınacak, hizmet cetvelinde yer almayan hususlarda sorumluluk başvuru sahibine ait olacaktır. Askerlikte geçen süre hizmetten sayılmayacaktır. Aylıksız izin, hastalık izni, istifa vb. şeklindeki hizmete ara verilmesi hizmet yılının hesaplanmasında hizmetten düşülecektir.)

ç) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

d) Son 10 yılda uyarma ve kınama cezaları dışında, affa uğrayanlar hariç disiplin cezası verilmemiş olmak,

e) Askerlik hizmetini yapmış olmak veya askerlik hizmetinden muaf olmak,

f) En az ön lisans düzeyinde öğrenim görmüş olmak,

g) Görevini yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak,

ğ) Hizmetin gerektirdiği temsil yeteneğine sahip bulunmak,

h) Son üç yıl içinde her yıl en az iyi derecede sicil almış bulunmak (Sicil raporu eksik olanların raporları ilgili mevzuatına göre değerlendirilecektir),

ı) Yurt dışında görevlendirilmesine engel bir hali bulunmamak (İlgili makamlarca yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda elde edilecek bilgi ve belgelere göre),

i) Adlî ve idarî soruşturma sonucunda üzerinden yöneticilik görevi alınmamış olmak,

j) Madde 1.1.-a‟ da belirtilen ülkelerde görevlendirilecekler için sınav başvurusunun son günü itibariyle son beş yıl içinde KPDS‟ den en az „‟E‟‟ (50 Puan) düzeyinde belgeye sahip olmak,

k) Daha önce yurt dışında görevlendirilmiş olanların ikinci kez (hangi görevle olursa olsun) görevlendirilebilmeleri için, önceki yurt dışı görevlerini başarılı olarak tamamlamış ve yurtiçi görevine başlamalarından itibaren sınav başvurusunun son günü itibariyle en az 2 (iki) yıl çalışmış olmalarının yanında, sınav başvurusunun son günü itibariyle son beş yıl içinde Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Sınavından (KPDS) en az Elli beş (55) puan almış olmaları gerekmektedir. İkinci kez yurtdışında görevlendirmelerde yurtiçinde çalışmış olma süresi, sınav başvurusunun son günü itibariyle son beş yıl içinde Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Sınavından (KPDS) atmış (60) ve üzeri puan alanlar için bir yıl olarak uygulanır. Almanca konuşulan ülkelerde ikinci kez görevlendirmelerde, ilgili ülkenin oturma izni hakkında yasal düzenlemelerinden dolayı yurt içi görevlerine başlamalarından itibaren sınav başvurusunun son günü itibariyle en az 3 (üç) yıl çalışmış olmaları ve sınav başvurusunun son günü itibariyle son beş yıl içinde Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Sınavından (KPDS) en az Elli beş (55) puan almış olmaları gerekmektedir.

l) Yönetim görevinde değerlendirilecek öğretmenlerin ayrıca; A veya B tipi okul yöneticiliği ya da daha üst görevlerde sınav başvurusunun son günü itibariyle en az üç yıl asaleten çalışmış olmaları ve sınav başvurusunun son günü itibariyle son beş yıl içinde Suudi Arabistan, Libya ve Kuveyt için İngilizce veya Arapça dilinden Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Sınavında (KPDS) en az E (50 Puan) düzeyinde belge almaları gerekmekteir. (Afganistan‟da yönetim görevinde değerlendirilecek olanlarda bu şart aranmaz, ancak Temsil Yeteneği Mülakatına hak kazanan adaylar arasında İngilizce veya Farsça bilmek tercih sebebidir),

m) 03 Temmuz 2003 tarihli ve 25157 sayılı Resmî Gazete‟de yayımlanan 05 Haziran 2003 tarihli ve 2003/5753 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 9 uncu maddesinin (a) ve (d) bentleri dışında, bu maddede belirtilen diğer bir nedenle yurt içi görevine döndürülenler bu şartı taşısalar da müracaatta bulunamazlar,

n) Yapılacak Mesleki Yeterlik Sınavı ve Temsil Yeteneği mülakatında başarılı olmak.

1.2.1. Aday Tarafından Yapılacak Başvuru İşlemleri

a. Aday başvuruları http://www.meb.gov.tr ve http://digm.meb.gov.tr adreslerinden 27/12/2010-12/01/2011 tarihleri arasında yapılacaktır.
b. Bankaya ücret yatırılmamış ya da yanlış T.C. numarasıyla yatırılmış ise sistem açılmayacaktır.
c. Aday T.C. kimlik numarasını, şifresini ve sınavına girmek istediği ülkeyi işaretledikten sonra sistemden kendine ait bilgiler otomatik olarak gelecektir.
d. Aday ekrandaki sorguları doğru olarak yanıtladıktan sonra tamam butonuna basacaktır.
e. Adayın bireysel başvurusu görev yaptığı okul veya kurum müdürlükleri tarafından sistemden kontrol edilerek 27/12/2010-14/01/2011 tarihleri arasında elektronik onaylama yapılacaktır.
f. Başvuru adayın en son atama kararnamesindeki (Bakanlık veya Valilik) branş üzerinden, kadrosunun bulunduğu okul veya kurum müdürlüklerine yapılacaktır.
g. Aday belirtilen ülke gruplarından yalnız biri için başvuruda bulunabilecektir. Bu nedenle, başvuruda ülke gruplarından yalnız birini işaretleyecektir.
h. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz, kılavuza uygun olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuruda yer alan bilgilerin doğruluğundan aday, kabulü ve onayından ise onay makamları sorumlu olacaktır.
i. Aday, elektronik başvuru ile kılavuzda belirtilen bütün hükümleri kabul etmiş sayılacaktır.
j. Posta veya başka bir yolla başvuru yapılmayacaktır.
k. Adaylar başvuru süresi içerisinde gerekli bölümleri bilgisayar ile doldurulmuş, fotoğraf yapıştırılmış ve okul/kurum müdürünce onaylanmış 4 (dört) adet güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma formuyla dört (4) adet Nüfus Cüzdan onaylı fotokopisini okul/kurum müdürlüğüne vereceklerdir.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma formları kesinlikle fotokopi olmayacaktır

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri