Yurt dışı izin işlemleri rehberi

AB EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI KAPSAMINDA YURT DIŞI İZİN İŞLEMLERİ REHBERİ

AB EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI KAPSAMINDA YURT DIŞI İZİN İŞLEMLERİ REHBERİ

1-Projenin Ulusal Ajans tarafından kabul edildiğine dair Ulusal Ajans'tan gelen ONAY YAZISI

2- PROJE SÖZLEŞMESİ'nin "Aslı Gibidir" onaylı fotokopisi.

3-Yurt dışında geçirilecek zaman içerisinde yapılacak olan faaliyetlerin PROGRAMI.

4-Yurt dışındaki okul/kurumdan gelen antetli kağıtta, imzalı, mühürlü DAVET MEKTUBU (invitation letter) ve TERCÜMESİ. Tercümede okul/kurumun müdürünün imzası, mührü, tarih, çevirenin adı, ünvanı ve imzası olmalıdır. Davetiyede yurt dışı kurumun adı, adresi, telefonu v.b bilgiler yer almalıdır. Ayrıca davetiyede hareketliliğe katılacak kişilerin adı soyadı, gidiş-dönüş tarihi ve gidilecek yerin adı geçmelidir.

5-Yurt dışına götürülen öğrencilere refakat eden kişilerin gözetiminde olduğunu gösteren TAAHHÜTNAME hazırlanmalıdır. Hareketliliğe katılan tüm öğretmenlerin imzası, okul müdürünün imzası, mührü ve tarih olmalıdır. Örnek Ek-1 için tıklayınız.

6-Proje toplantısına katılan öğretmen ve öğrencilerin adı, soyadı, baba/anne adı, doğum yeri/tarihi, adres ve telefonlarının yazıldığı LİSTE hazırlanmalıdır. Listede okul müdürünün imzası, mührü ve tarihi olmalıdır. 

7-Okulun bulunduğu ilçenin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan "proje kapsamında yurt dışına çıkacak kişilerin isimlerinin ve yurt dışı çıkış tarihinin yazılı olduğu ve yurt dışına proje kapsamında çıkmasının uygun mütalaa edildiğini belirten üst yazı. Hem okulun hem de ilçenin yazdığı üst yazılar için geçerlidir. 

8-Yurt dışına gidecek olan okula ait bilgileri içeren Faaliyet Bilgi Formu doldurulması gerekmektedir. 

9-Valilik 'OLUR' u İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanacaktır. İl Emniyet Müdürlüğüne pasaport başvurusu sırasında verilir.

10-Yurt dışına gidecek öğrenciler için hizmet pasaportu çıkartılacaksa:

Emniyette Çocukların imzası geçersiz sayılacağından velileriyle veya vekalet verdikleri kişilerin hazır bulunması gerekmektedir. Reşit olmayan öğrenciler için İl Emniyet Müdürlüğü MUVAFAKAT istemektedir. Öğrenci anne ve babası ile gidilmesi durumunda noterden herhangi bir muvakatname alınmasına gerek yoktur. Pasaport işlemleri için gerekli olan muvafakat İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenmektedir.

11-Eğer pasaport işlemi için çocuklar velileri ile birlikte gitmeyecek ise noterden muvakatname alınmalı ve muvakatnamede pasaport işlemleri için öğrenci ile birlikte gidecek öğretmenin vekil tayin edildiği belirtilmesi gerekmektedir. Öğrenci velisi boşanmış ise öğrencinin velayeti kimin üzerine ise, o kişi muvafakat verecek olup konuya ilişkin mahkeme kararının bir örneği gereklidir.

12- İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi sadece öğrencilerin pasaport talep forumlarıyla ilgilenmektedir. Öğrencilerin kimlik bilgileri eksiksiz bir şekilde pasaport talep formuna bilgisayar ortamında işlenip getirilecektir. Doldurulan pasaport talep formlarının sol alt köşesinde bulunan imza bölümü öğrenci tarafından (18 yaşından küçük olsa bile) mutlaka imzalanmalıdır. Bunun dışında okul tarafından herhangi bir imza ve mühür atılmayacaktır. Pasaport talep formu Valilik Olurunuz çıktıktan sonra Müdürlüğümüz tarafından incelenip onaylanacaktır.

13-Okul ve ilçelerin yazdığı üst yazılarda, PASAPORT TALEP FORMLARINDA ve Valilik olurunda gidilecek olan tarih, davet mektubundaki tarihle aynı olacaktır.

14-Halk Eğitim Merkez Müdürlükleri tarafından "Kursiyer Öğrenci" gönderilecekse yukarda belirtilen maddelere ek olarak;

-kursiyer belgesi/kursiyer olduğunu gösterir belge.

-kursiyer öğrencinin yurtdışına götürülmek istenildiğine dair davetiye(davetiye proje sahibi kurum tarafından yapılacaktır.)

-kursiyer öğrencinin kurum müdürlüğüne hitaplı daveti kabul edip gitmek istediğine ilişkin dilekçesi

-kurum müdürünün bahse konu proje kapsamında eğitim amaçlı yurtdışına gitmesinde sakınca yoktur cevabi yazısı.

15- İlçenin üst yazısında Kaymakamlık uygun görüşü ibaresi yazılarak, Kaymakam imzası ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilmesi gerekmektedir.

16-İl Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilen evraklarda geçen sözleşme numarasının bütün evraklarla aynı olması zorunludur aksi takdirde evrakların iade edilmesi işlemlerin en başa dönmesi gerekmektedir.

17-Evrakların İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yurt dışına çıkılacak tarihten en az 30 gün önce getirilmesi gerekmektedir.

ÖĞRENCİLER İÇİN HİZMET DAMGALI PASAPORT (GRİ) BAŞVURUSUNDA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ PASAPORT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İSTENEN EVRAKLAR

1. Nüfus Cüzdanının aslı ve bir adet arkalı önlü fotokopisi

2. Eksiksiz doldurulmuş, fotoğraflı ve İl Milli Eğitim Projeler Bölümü tarafından onaylanmış Hizmet DAMGALI Pasaport TALEP FORMU 

3. Valilik Olurunun aslının aynısıdır imzalı bir örneği

4. İl Emniyet Müdürlüğü'nde pasaport başvurusu sırasında muvakatname verilecekse, öğrencinin anne ve baba birlikteyse her ikisinin de pasaport müracaatı sırasında bulunması ve imza vermesi gerekmektedir. Öğrencinin anne-babası ayrıysa veya boşanmışsa; velayet kimdeyse onun pasaport müracaatı sırasında bulunması ve imza vermesi gerekmektedir. (İlgili Boşanma ve velayet kararının da getirilmesi gerekmektedir.)

Eğer pasaport müracaatına anne ve baba birlikte gelemeyecekse 18 yaş altındaki, reşit olmayan çocuklar için noterden alınacak kanuni mümessillerinin muvakatnamesi gerekmektedir. Öğrencinin anne ve babası birlikteyse, muvakatname de her ikisinin de imzasının olması gerekmektedir. Öğrencinin anne-babası ayrıysa veya boşanmışsa; velayet kimdeyse onun imzasının muvakatnamede olması gerekmektedir. (İlgili Boşanma ve velayet kararının da getirilmesi gerekmektedir.)

NOT: Noterden alınacak muvafakatnamede " .... ile birlikte yurt dışına seyahat etmesine, kendi adına pasaport çıkartılmasına, havayolu ile seyahat etmesine, vize almasına, yurt dışında eğitim görmesine, yurt dışından tekrar geri dönmesine muvafakat ederiz'' ibaresi bulunmalıdır.

5. İlk defa pasaport alacaklar için 4 adet, 4.5 x 6 ebadında cepheden, yeni çekilmiş, arka fonu beyaz, vesikalık biyometrik fotoğraf. Polaroid fotoğraflar kabul edilmez. Fotoğraflardan bir tanesi Pasaport Talep Formuna yapıştırılacaktır.

6. Pasaport Cüzdan Bedeli. (Ücret Emniyet Müdürlüğü veznesinden veya bankalardan tahsil edilebilmektedir.)

7. Daha önce alınmış herhangi bir pasaport varsa getirilmesi gerekmektedir.

NOT:- İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğüne pasaport başvurusu esnasında veya pasaport teslim alınacağı zaman Hizmet Pasaportu alacak öğrencilerin, kendilerinin de bulunması gerekmektedir

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri