Yurt çocuklarına gönüllü eğitimi

Ankara Valisi Kemal Önal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde başlatılan “Emekliyiz, Gönüllüyüz” projesini tanıttı.

Projenin emekli öğretmenlerle, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda (SHÇEK) koruma ve bakım altındaki çocuk ve gençleri bir araya getireceğini ifade eden Önal, projenin amacını “Yurtlardaki çocuk ve gençlerin eğitimlerine destek olmak, akademik başarılarını arttırmak, zihinsel, sosyal ve duygusal uyum ve gelişimlerinin desteklemek, toplumsal ve kültürel değerleri öğrenmelerine yardımcı olmak” olarak özetledi. Önal ayrıca şunları söyledi:

Sosyal boşluğu dolduracak

“Proje, hizmet almak için bekleyen ve asla mükemmel seviyeye getiremediğimiz sosyal hizmetler alanındaki boşluğu dolduracak. Sosyal hizmet alanı sosyal hukuk devletinde olmazsa olmaz kurallardan biridir. Yıllar itibarıyla çok yol aldık ancak alınan yolu asla yeterli bulmuyoruz. Çünkü bu sürekli gelişen, geciktirilmesi toplum açısından büyük yaralar açan bir olgudur. Projeye katılmak isteyen emekli öğretmenlerimiz, Milli Eğitim Müdürlüklerine, Başkent, Sincan ve Gölbaşı öğretmenevlerine başvurabilirler.”

Gönüllülere eğitim verilecek

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğdu da, Ankara'da yaklaşık 30 bin emekli öğretmenin bulunduğunun tahmin edildiğini belirterek, “Projede görev almak isteyen öğretmenlere koruma ve bakım altındaki çocukların hassasiyetleriyle ilgili eğitim verilecektir” diye konuştu.

SHÇEK Ankara İl Müdürü Neriman Koca projenin iki yılda tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek, pilot illerdeki yetkililerle çalıştay düzenlediklerini ifade etti.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri