Yunus Memiş: Eşit Yurttaşlık İçin Mücadele Edeceğiz

AK Parti Diyarbakır 3. Sıra Milletvekili Adayı Memiş: Eşit Yurttaşlık İçin Mücadele Edeceğiz

Sami Aydoğan / memurpostasi.com

Ak Parti Diyarbakır 3. sıra milletvekili adayı Yunus Memiş, Kürt Meselesi'nin, Türkiye'nin yüzyılı aşkın bir süredir masasında duran meselelerinden biri olduğunu bu meseleyle yüzleşen ve çözüm üreten tek siyasi hareketin AK Parti olduğunu söyledi.  

"Kökleri, İmparatorluk dönemine kadar uzanan bu mesele; siyasi, iktisadi, etnik ve hepsinden de önemlisi psikolojik yönleri olan karmaşık bir sorun alanıdır" diyen Memiş, "Tüm bu karmaşıklığa rağmen mayınlı arazide AK Parti zırhsız bir şekilde sorunun çözümü için tarihi bir sorumluluk aldı. Mesele tüm boyutlarıyla ele alındı, reformlar ile büyük kazanımlar üretildi. Bu kazanımlarla bölge halkı rahat bir nefes aldı. Kardeşlik projesi sadece Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgemizi değil, tüm coğrafyamızı umutlandırdı. Bu umut taşeron yapıları rahatsız etti. Bu rahatsızlık şiddeti doğurdu, çözüm süreci zehirlendi. Ancak Ak Partimiz çözümü zehirleyenlere inat ebedi kardeşlik için geri adım atmamaya kararlı. Medeniyet bilinciyle hareket edip, sorunlarımıza çözüm üretmeye devam edip, kardeşliğimize pusu kuranlara inat eşit yurttaşlık için mücadele edeceğiz" dedi. 

Kardeşlik süreci AK Parti ile 2002 yılında Olağan Üstü Hal uygulaması, OHAL Valiliği ve Asayiş Komutanlığı ‘nın kaldırılmasıyla başladığını belirten Memiş, "Devlet Kürtçe yayına başladı, cezaevlerinde Kürtçe konuşma yasağı kaldırıldı.

Bazı Üniversiteleri’mizde "Yaşayan Diller Enstitüsü" kuruldu. Kandil heyetine izin verildi, çözüm konusunda devlet yetkilileri sorumluluk aldı, 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflar, Kürtçe’nin Kırmançi ve Zazaca lehçelerini okuması kararı alındı. MEB tarafından müfredat hazırlandı. Hatta harf kanunu nedeniyle 85 yıldır yasak olan ‘q, x, w’nun kullanımı serbest bırakıldı. Hep ileri hep ileri adım atıldı. Akil İnsanlar komisyonu oluşturuldu ve çalışmaya başladı. Siyasi irade olayı TBMM'ye taşıdı. TBMM’de çözüm süreci komisyonu oluşturuldu. Ekonomik reformlar yapıldı. Dev kalkınma projeleri gerçekleştirildi. Çözüm sürecinin yasal alt yapısını oluşturan tasarılar TBMM’de yasalaştı. Bunlar sadece süreç içerisinde atılan adımlardan bazıları. Tüm bu adımlar; hak, adalet, özgürlük ve kardeşlik için atıldı. Sessiz denilen devrim geçmiş ile yüzleşilerek taçlandırıldı" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri