Yüksekokullara Suriyeliler Alınacak

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, boş kontenjanın bulunduğu meslek yüksekokullarına Suriyelilerin alınacağını ifade etti.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, İzmir'de özel bir üniversite tarafından düzenlenen 'Yükseköğrenim ve Mülteciler' panelinde konuşma yaptı. Prof. Dr. Mehmet Şişman Suriyeli mülteci öğrencilere yüksekokul müjdesi verdi. Prof. Dr. Şişman açıklamasında "“Meslek yüksekokullarında atıl kalan kontenjanlar mevcut. Bunları Suriyeli mülteciler için değerlendirme yoluna gireceğiz" ifadelerine yer verdi.

4 BİN ÖĞRETMENLE TÜRKÇE ÖĞRETİLECEK

Hürriyet'in aktardıklarına göre, YÖK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman Suriye vatandaşı öğrencilerin taleplerini değerlendirmeye aldıklarını ifade etti. Şişman, “Mültecilerin bir kısmının burada kalıcı olduğunu düşünerek çalışmalar başlattık. Meslek yüksekokullarında atıl kalan kontenjanlar mevcut. Bu kontenjanlar için Suriyeli mülteciler için değerlendirme yoluna gireceğiz. Ayrıca yabancı kişilere Türkçe öğretimi konusu da gündeme geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili olarak 4 bin civarında öğretmen almayı planlıyor. Bu öğretmenlere öncelikle formasyon eğitimi verilecek. 

550 BİN SURİYELİ ÖĞRENCİ

İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu da Suriyeli mültecilerin eğitimlerinde gelinen son nokta hakkında açıklamalarda bulundu. Ayşegül Komşuoğlu'nun açıklamalarına göre sayıları 230 bin olan Suriyeli öğrenci sayısının 550 bini bulduğu ifade edildi. Prof. Dr. Komsuoğlu, okullaşma oranının ise yüzde 30'dan yüzde 65'e çıkacağını söyledi.

Kamupersoneli.net 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri