Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı

Yüksek Askeri Şura kararı ile 30 Ağustos 2024 tarihinden geçerli olmak üzere 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarını imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Şura kararlarını imzalaması sırasında, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da hazır bulundu.

23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 2024 yılı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general/amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluktan emekliye sevk edileceklerin durumları görüşülerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla karara bağlandı.

Bu kapsamda, 30 Ağustos 2024 tarihinden geçerli olmak üzere 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi, 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 455 albayın görev süreleri ise iki yıl süre ile uzatıldı.

Kararda, 2 generalin yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2024 tarihinden, 29 general ve amiralin de kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2024 tarihinden geçerli olarak emekliye sevk edildiği belirtildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun görev süresinin bir yıl uzatılmasına karar verildiği bildirilen kararda, halen 281 olan general ve amiral sayısının, 30 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla 327 olacağı kaydedildi.

30 Ağustos 2024 tarihinden geçerli olmak üzere;

Kara Kuvvetleri Komutanlığından Korgeneraller Levent Ergün ve Metin Tokel Orgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Koramiral Kadir Yıldız Oramiralliğe; Kara Kuvvetleri Komutanlığından Tümgeneraller Tevfik Algan ve Gültekin Yaralı Korgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Tümamiraller Mustafa Kaya ve Yalçın Payal Koramiralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığından Tümgeneral Yaşar Kadıoğlu da Korgeneralliğe terfi ettirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığından Tuğgeneraller İlker Görgülü, Erman Kiraz, Mustafa Köksal, Ferat Vural, Ahmet Gülmüş, Rıfat Dönel, İlhan İstanbullu, Yusuf Diker ve Zeynel Abidin Erginbaş Tümgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Tuğamiraller Serhat Sözbir, Mehmet Emre Sezenler, Mevlüt Savaş Bilican ve Recep Erdinç Yetkin Tümamiralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığından Tuğgeneraller Mete Kuş ve Sadık Uygur Tümgeneralliğe terfi ettirildi.

Söz konusu terfiler, 30 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Açıklamada, "Bir üst rütbeye yükselen, görev süreleri uzatılan general, amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin milletimize, devletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak emekliye ayrılacak olan general, amiral ve albaylara hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ve kendilerine mutluluk ve esenlikler temenni ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Bir üst rütbeye yükseltilen general-amiral ve albaylar, görev süresi 1 yıl uzatılan general ve amiraller ile yaş haddi nedeniyle emekliye sevk edilen generallerle ilgili liste, Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi "www.tccb.gov.tr" adresinden yayımlandı.

YAŞ'ta alınan kararlara ilişkin liste, Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yayımlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla alınan kararlar doğrultusunda, 30 Ağustos'tan geçerli olarak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda; Korgeneraller Levent Ergün ve Metin Tokel'in rütbesi orgeneralliğe, Tümgeneraller Tevfik Algan ve Gültekin Yaralı korgeneralliğe, Tuğgeneraller İlker Görgülü, Erman Kiraz, Mustafa Köksal, Ferat Vural, Ahmet Gülmüş, Rıfat Dönel, İlhan İstanbullu, Yusuf Diker ve Zeynel Abidin Erginbaş tümgeneralliğe yükseltildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 47 albay tuğgeneralliğe terfi ettirildi.

Buna göre, albaylar Oğuzhan Pehlivan, Ümit Çelik, Kutluhan Arafat, Ali Gürcan, Erhan Kılıçaslan, Tuncay Özkumru, Serkan Aydın, Mustafa Öztürk, Hayrettin Dönmez, Murat Yetiş, Kadir Çelik, Tahir Kılıç, Numan Kıral, Haluk Erdem, Tarık Çetin, Bülent Akdeniz, Alpaslan Güldal, Mert Önen, İlker Ata Akhun, Bülent Barış Sarp, Erkan Günal, Cavit Tütüncü, Mehmet Coşar, Mehmet Keret, Zeynel Abidin Alptekin, Sabri Gökhan Karamürsel, Murat Rüştü Cizrelioğlu, Nail Türe, Oğuzhan Şimşek, Nejat Şimşek, Kamil Tumba, Ahmet Fatih Oğuz, Ali Osman Yurdagül, Tamer İleri, Hakan Bozkurt, Sertaç Öztürk, Halil Bulut, Mehmet Bahtiyar, Erdal Tunç, Mustafa Murat Kabukçu, Murat Kaya, İbrahim Can, Yalçın Tecimer, Zafer Koca, Fevzi Orkunt Canyaş, Mustafa Özcan, Özcan Özhun tuğgeneralliğe terfi ettirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda; Koramiral Kadir Yıldız oramiralliğe, tümamiraller Mustafa Kaya ve Yalçın Payal koramiralliğe, tuğamiraller Serhat Sözbir, Mehmet Emre Sezenler, Mevlüt Savaş Bilican ve Recep Erdinç Yetkin tümamiralliğe yükseltildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 14 albay tuğamiralliğe terfi ettirildi.

Buna göre albaylar Erhan Gezginci, Soner Kazankaya, Halil İlker Avcı, Onur Kapçaklı, Rüştü Sezer, Mehmet Özgür Özömek, Ahmet İşci, Mehmet Tahir Göncüoğlu, Ahmet Özturşucu, Yücel Korkut, Ali Yılancı, Tayfun Öznel, Cihat Eryiğit ve Fatih Erden tuğamiralliğe terfi ettirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda; tümgeneral Yaşar Kadıoğlu korgeneralliğe, tuğgeneraller Mete Kuş ve Sadık Uygur tümgeneralliğe yükseltildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda, 16 albay tuğgeneralliğe terfi ettirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri