Yöneticilerin İller Arası Yer Değiştirmeleri Yapılmalıdır

Yöneticilerin İller Arası Yer Değiştirmeleri Yapılmalıdır

Milli Eğitim Bakanlığı uzun uğraşılar vererek sürekli bir değişimin içinde bulunur ve mevzuatlarını sürekli değiştirir. Çünkü değişim aynı zamanda gelişim için çoğu zaman gereken şartlardan biridir.Büyük bir itina ve titizlik ile mevcut personelin en iyi şekilde seçilmesi yönetilmesi haklarının verilmesi için hazırlanan yönetmeliklere konulan maddeler ise zaman zaman uygulanmaz. Aslında bu maddelerin yönetmeliğe uygulanmayacaksa niye konulduğu kimse bilmez demokratik hukuk devletinde. Hak talebinde de bulunulmaz. Sorgulanmaz. Siz demiştiniz siz mevzuatınıza buna yer vererek bu uygulamayı gerçekleştireceğinizi siz söylemiştiniz. Sizin mevzuatınız ve uygulamanızın örtüşmesi güvenirlik açısından gerek şart değil midir demez kimse. Buyurun Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliğinde yer alan İller arası   yer değişikliği ile ilgili maddesi;

İller arası yer değiştirme
MADDE 33 – (Değişik : 09.08.2011/28020 RG) (1) Yöneticilerin iller arası yer değiştirmelerine ilişkin duyuru, Bakanlıkça ülke genelinde başvuru tarihinden en az on gün önce yapılır. Duyuruda; illere göre yöneticilikleri boş bulunan eğitim kurumlarının adları, tipleri, başvuracaklarda aranacak şartlar ve diğer hususlar belirtilir.
(2) Duyurusu yapılacak eğitim kurumlarının belirlenmesi ve Bakanlık tarafından açılacak elektronik başvuru sayfasına yansıtılmasından il millî eğitim müdürlükleri sorumludur.
(3) İlgili yılın 31 Temmuz tarihi itibarıyla geriye doğru bulunduğu ilde toplam en az 3 yıl yöneticilik görevi yapmış olanlar, halen bulundukları yönetim göreviyle aynı kademedeki yönetim görevine olmak üzere, elektronik başvuru sayfasına yansıtılan eğitim kurumlarından, atanmak istedikleri öncelik sırasına göre en fazla 25 eğitim kurumu tercih etmek suretiyle iller arası yer değiştirme isteğinde bulunabilirler. Adaylar sadece bir ilin eğitim kurumlarını tercih edebilecekleri gibi birden fazla ilin de eğitim kurumlarını tercih edebilirler. Başvuru süresi 5 işgününden az olamaz.
(4) Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar, bu yükümlülüğünü tamamlamış olanlar ile bu yükümlülükten muaf tutulmuş olanlar bu madde kapsamında iller arası yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.
(5) Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunan yöneticiler; 6/5/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre belirlenen, illerin zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına atanmak üzere başvuruda bulunabilirler.
(6) İller arası yer değiştirmelere ilişkin atamalar bu Yönetmelik eki EK-2 Yönetici Değerlendirme Formuna göre puan üstünlüğü dikkate alınarak Bakanlıkça yapılır.Atama işlemleri tamamlandığı tarihten itibaren en geç 5 işgünü içinde Personel Genel Müdürlüğünün internet sitesinde 5 gün süreyle duyurulur.
    Eğitim Yöneticileri,
    Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER'den ve Bakanlık Yetkililerinin, Yöneticilere, Yönetmeliğe sahip çıkmasını ve Yöneticilere iller arasını açarak tayin isteme fırsatını vermesini, mevzuat ve uygulamasının gerçekleşmesini istiyorlar .Bekliyorlar.

Recep AKDEMİR
Eğitim Yöneticisi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri