Yönetici Atamalarını Yapmayan İllere Suç Duyurusu

Sınava dayalı ikinci atamaları Nevşehir yapmayınca, Türkeğitimsen savcılığa başvurdu

Uzun zamandır Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne açtıramadığımız sınava dayalı 2. yönetici atamalarını Savcılığa havale ettik. Gerek sözlü , gerekse yazılı başvurmamıza rağmen ilgili yöneticilik ile ilgili gereğini yapmayan Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ve dolayısıyla Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Harun FATSA 'yı ilgili konu için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Yarın 10.01.2011 tarihinde resmileştirilecek olan dilekçemiz yazımız ekindedir. zira daha önce yine konu hakkında haber yapmış ve gelişme olmaması halinde yasal yollara başvuracağımızı , mağdurlar adına söz vermiştik.



CUMHURİYET SAVCILIĞINA

NEVŞEHİR













MÜŞTEKİ : Mustafa UĞUR

( Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı)

Emek mah. Saatçi Hoca Cad. Muhasebeciler İş Merkezi 2/5

NEVŞEHİR









ŞÜPHELİ : Harun FATSA

( Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü)







SUÇ : TCK.Madde 257 uyarınca görevini kötüye kullanma,







AÇIKLAMALAR :




Nevşehir Valiliği'ne şubemiz tarafından 02/09/2010 tarih ve 56 sayılı, İl genelindeki okul ve kurumlarda boş bulunan yöneticiliklere Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atama yönetmeliği ve takvimine göre sınava dayalı yönetici atamaları yapılması gerektiği ile ilgili resmi yazımızın gereğini yerine getirmemekte ve bilerek sınava dayalı 2. yönetici atama duyurularını ve takvimini işletmemektedir.

Ülke genelindeki İller ilgili yönetmeliğe göre 2.ci , hatta 3 kez sınava dayalı yönetici atamaları yaparken, ( İstanbul İli yıl içinde 3 kez ) Nevşehir İl Milli eğitim Müdürlüğü yönetmelik ve kanunlara aykırı hareket ederek, sınav kazanmış ve atanmayı bekleyen çok sayıdaki yöneticinin atanmaları için gerekli duyuruları çıkartmamakta ve ilgili yönetici adayların yöneticilik haklarındaki kazanımlarını geciktirmekte , ilgili adayların yöneticilik geleceği ve yükselmelerinde lazım olacak, yöneticilikteki hizmet puanlarının kazanılmasında , geciken işlem sonucu mağduriyet yaratmaktadır.

İl genelinde çok sayıda yönetici boşluğunu , görevlendirme yolu ile gidermeye çalışan Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü aynı zamanda görevlendirme yönetici öğretmenler sonucu da eğitim öğretimin olumsuz etkilenmesine zemin yaratmakla ve ilgili kişilerin yönetici olmasının da önünü kesmektedir.

İlgili yönetici atama yönetmeliğine göre yapılan işlemin yasal dayanağı olmadığı gibi münhal bulunan okul ve kurumlara derse girmek zorunda olan öğretmenleri görevlendirme yöneticiliklerle de yapmış olduğu fiil ve eylemi delile dönüştürerek haklılığımızı ispatlamaktadır.




Müdür yardımcılığı için duyuru ve atama




MADDE 18 – (1) Atama yapılacak eğitim kurumu müdür yardımcılıklarına ihtiyaç duyulan zamanlarda valiliklerce il genelinde her adayın bilgi sahibi olmasını sağlayacak şekilde başvuru tarihinden en az on gün önce duyuru yapılır. Duyuruda; atama yapılacak eğitim kurumlarının adları, tipleri, başvuracaklarda aranacak şartlar ve diğer hususlar belirtilir.




Müdür başyardımcılığına duyuru ve atama




MADDE 19 – (1) Atama yapılacak eğitim kurumu müdür başyardımcılıklarına ihtiyaç duyulan zamanlarda valiliklerce il genelinde her adayın bilgi sahibi olmasını sağlayacak şekilde başvuru tarihinden en az on gün önce duyuru yapılır. Duyuruda; atama yapılacak eğitim kurumlarının adları, tipleri, başvuracaklarda aranacak şartlar ve diğer hususlar belirtilir.







Müdürlük için duyuru ve atama

MADDE 20 – (1) Atama yapılacak eğitim kurumu müdürlüklerine ihtiyaç duyulan zamanlarda valiliklerce il genelinde her adayın bilgi sahibi olmasını sağlayacak şekilde başvuru tarihinden en az on gün önce duyuru yapılır. Duyuruda; atama yapılacak eğitim kurumlarının adları, tipleri, başvuracaklarda aranacak şartlar ve diğer hususlar belirtilir.

Dolayısıyla yöneticiliği münhal bir çok okul ve kurumlarımız bulunmasına rağmen duyuru açılmadığından asil atama yapılamamakta ve tüm öğrenci,veli.öğretmen ve eğitim-öğretim olumsuz etkilenmektedir.

İlgili delil ve belgelere göre hiçbir takdir yetkisi, kamu yararı , hizmet gereği mevcut yönetmeliğinin önüne geçemez.

Şüpheli kanunen kendine verilen ve uyması ve gerçekleştirmesi gereken işlemeleri ve ilgili duyuruyu çıkartmamakla verilen yetkiyi kötüye kullanarak bahsi geçen kadrolara atanmayı hak eden eğitim çalışanlarını mağdur etmektedir. Tamamen yaptım oldu mantığı ile hareket eden şüpheli ilgili fiili ile makama olan güveni ve itibarı zedelemektedir.Devlete güven ilkesi bu tip işlemler ve bakış açısı ile büyük yara almaktadır.

Takdir edileceği üzere kurum amirleri keyfi ve mantıksız uygulamaları ile görevi kötüye kullanma , kişileri mağdur etme , hak ettiği görev yükselmelerine mani olma eylem ve fiilinden dolayı görevini kötüye kullanma suçu ile karşı karşıyadır.




HUKUKİ SEBEPLER : TCK ve ilgili tüm yasal mevzuat




SONUÇ VE TALEP : Yukarıda arz ile izahına çalıştığım ve savcılık makamının re'sen gözeteceği sair hususlar nedeni ile şüpheli hakkında gereken kovuşturma ve soruşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına , duruşma ve gün ve davetiyesinin tarafımıza tebliğini, yargılama harç ve masrafların şüpheli üzerinde bırakılmasına karar verilemesini saygılarımla arz ederim. 10.01.2011
Mustafa Uğur
kamudan.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri