Yönetici Atamada Kılavuz Komedisi

Yönetici Atama'yı belli bir takvimi bağlayarak önemli puan kazanan MEB Yönetici Atama birimi, aynı başarıyı Müdürlük başvuru aşamasında gösteremedi.

Süre uzatmalar

 Günler öncesinden planlanan takvim, ortada hiçbir neden yokken ve sistem çalışır durumda iken son anda bir günlük bir uzatma yaşandı. Bu uzatma kararı yönetici adaylarının kafasını karıştırdı. Şöyle ki; bir çok aday başvurularını son güne bırakmadan yapmış, tercihlerini belirlemişti. Acaba son dakika gelen süre uzatma kararı, başvuruların merkezi sistem üzerinden incelenerek birilerine çıkar sağlamakta mı kullanıldı?

İlsis başvuru ekranındaki hatalar

İlsis ortamında alınan başvurularda, öğretmenlikte geçen sürelerde “ay” bölümü dikkate alınmayarak eksik hesaplamalara neden oldu. 0,1 lik bir puanın bile sonucu değiştirebileceği bir ortamda, böylesi bir hata kabullenilemez olarak ifade ediliyor.

Kılavuz komedisi

Bakanlıkça yayınlanan yönetici atama kılavuzu, 3-4 günlük başvuru süresinde 3. kez yenilendi. Yeni eklenen maddeler ise, eksikleri kapatmaktan çok, yeni mağdurların oluşmasına neden oldu.

Özellikle, yükseköğretime verilen puanda son saatlerde yapılan değişiklikle pek çok yönetici adayı mağdur oldu. Yükseköğretim kanununa göre hazırlık sınıfları öğretim yılından bile sayılmazken, Yeni yayınlanan kılavuzun 29. maddesinde hazırlık sınıflarına puan verilmesi tepki topladı.

Ayrıca ikinci üniversiteye puan verilmesi ise tam bir komedi. Çünkü burada esas olması gereken, adayın öğretmenliğe atmadaki esas alınan yüksek öğretim programının kaç yıllık olduğudur. Örneğin Açıköğretimde 2 yıllık ev ekonomisi okuyan birine bu bölümden dolayı 2 puan verilmesi nasıl açıklanacak? Yüksek lisans eğitimine yalnızca 3 puan verilirken bu bonkörlüğün arkasında yatan başka sebepler mi var?

Bari düzgün sonuçlansın

Bütün bu olumsuz gelişmeler yaşanırken, en azından yarın erken saatlerde müdürlük sonuçlarını, liste halinde açıklayın da biraz puan kazanın sayın Yönetici Atama Yöneticileri…

Mehmet SAYGIN

Eğitim Yöneticisi

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri