YÖNETİCİ ATAMADA "KAOS" MU YAŞANACAK?

2009 yılı Müdür ve Müdür Yardımcılığı sınav sonuçlarının yeniden değerlendirilmesi ile birlikte, eğitim kurumları yöneticilerinin yine kafası karışmış durumda.

“Bu sefer tamam!” denilerek 2009 yılında yayınlanan “eğitim kurumları yönetici atama yönetmeliği”ne göre atamaları yapılarak görevlerine başlayan binlerce eğitim yöneticisi bu günlerde kara kara düşünüyor.

MEB Personel Genel Müdürlüğü’nün sınav sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından valiliklere yazmış olduğu yazı kafaları iyice karıştırdı.

Yazıda özetle; sınav sonuçları yeniden değerlendirilen adayların önceden atamaları yapılsa dahi, yeni değerlendirme ile durumlarında değişiklik olması ihtimalinde başvuruları durumunda bu başvuruların alınması gerektiğini ifade ediyor. Yani sadece sınav puanları 59’dan 60’a çıkan adaylar için değil, tüm adayları ilgilendiren bir atama söz konusu.

Daha önce sınav puanı ile A okuluna ataması yapılan okul müdürü, yeni değerlendirme sonucunda puanı yükselmesi durumunda bir üst tercihi olan B okuluna atanabiliyordu. Bu durumdaki eğitim yöneticileri başvuruları durumunda yeniden değerlendirme yapılarak B okuluna atamaları yapılacak. Ancak burada sıkıntı şu ki; aynı ilde sadece 3-5 okul müdürünün bu şekilde kurumlarının değişmesi, zincirleme bir şekilde onlarca okul müdürünü etkileyecektir. Bu durumda yeni bir “kaos” ortamı oluşacaktır.

Araya bir de “Rotasyon” atamaları ve geri dönüşler eklenince, çıkın bakalım işin içinden çıkabilirseniz.

Çözüm: Sadece Puanı 59'dan 60'a çıkan adaylar için yeni atama

Burada geçmiş uygulamalara baktığımızda, yeni değerlendirme sonunda daha önceden ataması yapılmayan adayların açık olan eğitim kurumu yöneticilikleri için başvurularının alınarak atamalarının yapılması gerekiyor.

2005 ve 2006 Müdür yardımcılığı sınav sonuçlarının yeniden değerlendirilmesi durumunda bu tür bir uygulama yapılmıştı.

Burada yeni değerlendirme ile puanları değişen ve önceden bir eğitim kurumuna müdür olarak atananlar açısından “ hak kayıpları ne olacak?” diye bir soru akla gelebilir. Ancak konuyu bu şekilde ele almak çözüm değil. Çünkü böyle bir bakış açısı durumunda her şeyin 2010 yılı Ocak-Şubat dönemine çekilmesi gerekecek. Yani tüm atamalar iptal edilerek, 2010 yılı başındaki boş eğitim kurumlarına yeniden tercihlerle atamalar yapılacak.  Bu durum binlerce okulumuz ve eğitim yöneticimiz için daha çok olumsuzluklar demek.

Teoman Yalçın / Eğitim Yöneticisi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri