YÖNETİCİ ATAMA:AYDIN

Aydın İli Münhalları açıkladı....

T.C.

AYDIN VALİLİĞİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü

 

Sayı      :  B.08.4.MEM.4.09.00.04/    37978                                                07/11/2008                             

Konu    :  Boş Eğitim Kurumu Müdürlükleri.

               

………........................…..KAYMAKAMLIĞINA

(İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü)

…………..…………………..MÜDÜRLÜĞÜNE

        AYDIN

 

İlgi :  a) 24.04.2008 tarih ve 26856 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan M.E.B. Eğitim

              Kurumları  Yöneticileri Yönetmeliği.

          b) M.E.B. Personel Genel Müdürlüğünün 31.10.2008 tarih ve 101275 sayılı (2008/74

               No'lu) Genelgesi.

          c) 15/10/2008 tarih ve 27025 sayılı Resmi Gazete.

 

            İlimizde Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında boş Müdür kadrolarına ilgi (a) yönetmelik hükümleri ve ilgi (b) genelgedeki açıklamalar doğrultusunda atama yapılacaktır.

 

İlgi (a) yönetmeliğin 11.,12. ve 15.maddelerindeki şartları taşıyanlar ile halen yöneticilik görevinde bulunanlardan ilgi (a) yönetmeliğin 9. maddesinin 2. fıkrasındaki şartları taşıyanlardan başvuru tarihinin ilk günü olan 26.11.2008 tarihi itibariyle bulunduğu görev yerinde 2 yılının dolduranlar aynı yönetim kademesindeki eğitim kurumu müdürlüklerine atanmak üzere başvuruda bulunabileceklerdir.

 

Başvurular ilsis modülünde açılacak “Yönetici Atama Başvuru Ekranı” nda elektronik ortamda alınacağından ilgililerin gerekli özeni göstermeleri, hatalı işlem yapmamaları için adayların ilsis modülündeki bilgilerinin güncellenip kontrol edilmesi gerekmektedir. Başvuruların elektronik ortamda alınamaması durumunda gerekli belgeler ve formlar bilgisayar ortamında düzenlenerek iş takvimi çerçevesinde teslim edilecektir.

 

Adaylar (EK- 1) Yönetici İstek Formunda en fazla 5 eğitim kurumu tercihinde bulunabileceklerdir. Adayların atamaları ilgi ( c) Resmi Gazete'de yayınlanan(EK-2) Yönetici Değerlendirme Formu üzerinden tercihleri de dikkate alınarak puan üstünlüğüne göre yapılacaktır.

 

Adayların tercihlerini yaparken; başvuru aşamasında ve daha sonraki süreçlerde bir mağduriyet yaşanmaması bakımından; ilgi (a) yönetmeliğin 11.maddesinin 1-d fıkrasının “Zorunlu çalışma yükümlülüğü gerektiren yerler dışındaki eğitim kurumu yöneticiliklerine atanacaklar için ilgili mevzuatına göre zorunlu çalışma yükümlülüğü sağlık veya eş durumu özrüne dayalı olarak erteletmiş, tamamlamış ya da bu yükümlülükten muaf tutulmuş olmak” aynı maddenin 2. ve 3. fıkralarının; “Anadolu statülü eğitim kurumları, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri, bilim ve sanat merkezleri yöneticiliklerine öncelikle bu kurumlarda görev yapanlardan ya da yapmış olanlar arasından atama yapılır. Bu nitelikte aday bulunmaması halinde diğer kurumlarda görev yapan adaylar arasından da atama yapılabilir. Bu şekilde atanmış olanlar yöneticilikten ayrılmaları halinde öğretmen olarak aynı kurumda kalamayacak, durumuna uygun eğitim kurumuna atanacaktır.”hükümlerini dikkate almaları gerekmektedir.

Adayların yaptığı yöneticilikler tasdikli hizmet cetvellerinde mutlaka gösterilecektir. Başvuru esnasında teslim edilecek (EK-1) Yönetici İstek Formunun, Bilgi Formunun ve tasdikli hizmet cetvelinin birbiriyle uyum içinde olmasından ve doğru düzenlenmesinden adaylar ve eğitim kurumu müdürleri sorumlu olacaklardır.

Gerekli şartları taşıyan adaylar, Yönetici Değerlendirme Formunda (EK-2) puan değerleri ile belirtilen (Yüksek lisans, doktora, aylıkla ödül, teşekkür(atamaya yetkili amirlerce verilen en fazla 3 adet), takdir   ( atamaya yetkili amirlerce verilen en fazla 3 adet), eğitim kurumu yöneticilikleri.) belgelerin tasdikli örneklerini, başvuru süresi aralığında tasdiklenmiş hizmet cetvelini, bilgi formunu, ( EK-1) Yönetici İstek Formuna ekleyerek iş takvimi çerçevesinde eğitim kurumu müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

 

Atama yapılacak eğitim kurumlarındaki boş Müdürlük kadroları Müdürlüğümüzün http://aydin.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanmıştır. Gerektiğinde Bakanlığımızca ve Müdürlüğümüzce yapılacak ek açıklamalar da aynı adreste yayınlanacaktır.

 

Bilgilerinizi, adayların herhangi bir mağduriyetine sebebiyet verilmemesi için yazımızın ilçenizde / eğitim kurumunuzda görev yapan bütün yönetici ve öğretmenlere imza karşılığı duyurulması hususunda gereğini önemle rica ederim.

 

           

                                                                                                                    Ertuğrul DİNDAR

                                                                                                                              Vali a.

                                                                                                                Milli Eğitim Müdürü

EKİ :

1- Bilgi Formu (1 Ad.)

2- Liste

 

DAĞITIM :

Kaymakamlıklara

Eğitim Kurumu Md.ne

 

 

İŞ TAKVİMİ

1- Duyuru

10 Kasım  -  25 Kasım 2008

2- Başvuruların Eğitim Kurumlarına Teslimi    ve onaylanması.

26 Kasım  -  12 Aralık 2008

3- Başvuruların İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Teslimi ve onaylanması

15 Aralık  -   19 Aralık 2009

4- Başvuruların İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Teslimi ve onaylanması.

22  Aralık ­­ -   02 Ocak 2009

5- Değerlendirme ve Atama

05 Ocak 2009 'dan itibaren

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri