Yola çıkmadan okuyun!

İstanbul'daki elverişsiz hava koşulları nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inemeyen bazı uçaklar, başka alanlara yönlendirildi. Bazı hızlı feribot ve deniz otobüsü seferleri yapılamıyor. Trakya ve Uludağ'da kar yağışı başladı

Alınan bilgiye göre, şiddetli fırtına bulutları olarak bilinen kümulonimbüs bulutları yüzünden saat 06.00 ile 07.00 arasında Atatürk Havalimanı'na inemeyen TK027 Şanghay, TK095 Cidde, TK99 Medine, TK141 Riyad, TK869 Abu Dabi uçakları Ankara'ya, TK875 Tahran İzmir'e, TK693 Kahire uçağı da Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirilerek, iniş yapmaları sağlandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri, saat 07.00'den itibaren Atatürk Havalimanı'na inişlerin normale döndüğünü açıkladı.

Bu arada, Avrupa'daki kötü hava koşulları nedeniyle İstanbul'dan seferler gecikmeli olarak yapılıyor.

YAĞIŞ VE KARAYEL NEDENİYLE BAZI HIZLI FERİBOT VE DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ YAPILAMIYOR

İstanbul'daki elverişsiz hava koşulları nedeniyle bazı hızlı feribot ve deniz otobüsü seferleri yapılamıyor.

Alınan bilgiye göre, sağanak ve karayel yüzünden saat 07.30 Yenikapı-Bursa, saat 07.30 Bursa-Yenikapı, saat 08.15 Pendik-Yalova ve Yalova-Pendik, saat 08.30 Yenikapı-Yalova, saat 09.00 Yalova-Yenikapı hızlı feribot seferleri yapılamadı. Saat 18.30'da yapılması planlanan Bandırma-Yenikapı hızlı feribot seferi iptal edildi.

Deniz otobüslerinin saat 07.30 Yalova-Yenikapı, saat 07.30 Yenikapı-Bostancı, saat 07.45 Yalova-Kartal, saat 08.00 Armutlu-Yenikapı-Bostancı ve saat 09.15 Kartal-Yalova, saat 09.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy seferleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamazken, saat 10.30'da yapılması planlanan Yalova-Kartal seferi de iptal edildi.

Elverişsiz hava koşulları yüzünden Avcılar deniz otobüsü seferleri de yapılamıyor.

Bu arada, yağış nedeniyle bazı yollarda ve alt geçitlerde oluşan su birikintileri ile meydana gelen maddi hasarlı trafik kazaları da trafiği olumsuz yönde etkiledi.

YILIN İLK KARI TRAKYA BÖYGESİNİ ETKİSİ ALTINA ALDI

Son on gündür Avrupa'da etkili olan soğuk hava kar, bugün sabah saatlerinde Türkiye'ye ulaºtı. Trakya bölgesinden baºlayarak Türkiye'yi etkisi altına alacak olan soğuk hava Kırklareli'nde kar yağışıyla hissediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün günlerdir yaptığı soğuk hava uyarısı bugün Trakya bölgesinde etkisini göstermeye başladı. Bölgede hava sıcaklığında 10 - 15 derece arasında düşüş yaşanırken sabah saatlerinde Kırklareli'ne ilk kar düştü. Sabaha karşı başlayan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde görülürken kent merkezinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüldü. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinen bilgiye göre yağışların bugün akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

ÇORLU' DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde sabah erken saatlerde başlayan fırtına ve sağanak yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Fırtına nedeniyle elektrik direği devrildi.

Çorlu'da sabah erken saatlerde başlayan gök gürültülü fırtına ve yağmur yağışı kısa sürede etkili oldu.Yağmur nedeniyle bazı yolların göle dönmesiyle bazı mahallelerde elektrik kesintileri meydana geldi. Çorlu ağır bakım ışıklarda ise aydınlatma direği fırtına nedeniyle devrildi. Elektrik direğinin devrilmesiyle yol kısa süre trafiği kapandı. Etkili olan yağmur bir süre sonra yerini kar yağışına bıraktı.Kar yağışı ise zaman zaman hızını artırarak yağmasıyla çatı ve araçlar beyaza büründü.

ULUDAĞ'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da sabah başlayan yoğun kar zirveyi beyazlara bürüdü. Uludağ yolunda hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda kalınca zincir taktılar. 3 gün boyunca kar yağışıyla birlikte zirvedeki karın bir metreye yaklaşması bekleniyor.

ZİRVEDE GECE 3 DERECE OLAN HAVA SICAKLIĞI SABAH KAR YAĞIŞIYLA BİRLİKTE -3 DERECEYE DÖNÜŞTÜ

Uludağ Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bir saatlik kar zirvede 10 santime ulaştı. Hava sıcaklığının eksi 3 derece olduğu zirvede, görüş mesafesi ise 100 metre civarında seyrediyor.

Kar yağışıyla birlikte Uludağ'a çıkmak isteyen araçlar yolda kaldılar. Hazırlıksız sürücüler zincir takarak yollarına devam ettiler. Kar yağışının yarın ve Pazar günü de devam etmesi bekleniyor.

KAR YAĞIŞI NEDENİYLE ARAÇLAR YOLLARDA KALDI, OTELCİLER SEZONU AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Uludağ'da otelciler ise sezonu açmak için sabırsızlanıyor. Son hazırlıklarını tamamlayan otelciler, önümüzdeki haftadan itibaren sezonu açacaklarını bildirdiler. Kar kalınlığının yoğun yağışla birlikte kayak yapacak düzeye gelmesi bekleniyor.

Kar yağışı en çok et mangal tesislerinin çalışanlarını sevindirdi. Onlar da kış sezonuyla birlikte müşterilerini beklediklerini söylediler.

AYDIN'IN KOÇARLI İLÇESİ VE BAĞARASI BELDESİNDE ÇOK SAYIDA EV, İŞ YERİ VE GECEKONDUYU SU BASTI

Aydın ve çevresinde dün geceden beri etkili olan sağanak nedeniyle bir ilçe ve bir beldede çok sayıda ev ve gecekonduyu su bastı.

Alınan bilgiye göre, özellikle Söke ilçesine bağlı Bağarası beldesinde etkili olan yağış nedeniyle Sarp Deresi ve Sarıçay Nehri taştı, Söke -Bağarası karayolu ulaşıma kapandı.

Beldede Hürriyet Mahallesi'ndeki yüzlerce ev, iş yeri ve gecekondunun sular altında kaldığı, Koçarlı ilçesinde ise Büyükdere köyünde köylülerin evlerinde, Cumhuriyet ve Haydarlı İlköğretim Okulunda da öğrencilerin okullarında mahsur kaldığı, Belediye ve sulama birliklerine ait kepçelerin taşkın sularını önlemeye çalıştığı belirtildi.

Öte yandan, Bağarası'nda ilk ve ortaöğretim okullarının tatil edildiği belirtildi.

Bağarası Belediye Başkanı Salih Özdemir, ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını, şu ana kadar can kaybının olmamasının tesellileri olduğunu kaydetti.

BERLİN'DEKİ HAVAALANLARINDA YETERLİ BUZ ÇÖZÜCÜ OLMADIĞI İÇİN 350 SEFER İPTAL EDİLDİ

Almanya'da soğuk hava günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Berlin'deki havaalanları işletmesinin bir sözcüsü, Tegel ve Schönefeld havaalanlarında yeterli buz çözücü bulunmadığı için dün yaklaşık 350 seferin iptal edildiğini, buz çözücünün tedarik edilmesinin ardından bugün seferlerin normale dönmesinin beklendiğini söyledi.

Frankfurt havaalanında da kötü hava şartlarından dolayı dün yaklaşık 400 seferin iptal edildiği bildirildi. Diğer bazı havaalanlarında da seferlerin bir bölümünün iptal edildiği ya da aksadığı, binlerce yolcunun havaalanlarında beklemek zorunda kaldığı ifade edildi.

Almanya'nın özellikle orta bölgelerini etkisi altına alan soğuk hava dalgasının sebep olduğu buzlanma nedeniyle sadece Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde binden fazla trafik kazasının meydana geldiği, kapanan yollar nedeniyle binlerce sürücünün araçları içinde saatlerce mahsur kaldığı belirtildi.

Thüringen eyaletinde de kötü hava şartlarının sebep olduğu elektrik kesintilerinin yaşandığı kaydedildi.takvim

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri