Yol YGS başarısına gölge düşürdü

450 km yol Şırnak'ın YGS başarısına gölge düşürdü

YGS'de Şırnak'ta oturmalarına rağmen 450 kilometre giderek sınava giren öğrenciler, LYS'de iyi sonuçlar alsalar da ilk bine sadece 4 aday girebildi. Hayelleri yola kurban gidenler üzgün

Üniversiteye giriş sınavının ilk aşaması olan YGS'de Şırnak'ta oturmalarına rağmen 450 km yol giderek Elazığ'da sınava giren öğrenciler, ikinci sınav olan LYS'de iyi sonuçlar aldılar. Üniversite başarı sırlamasında illerinden ilk bine 4 adayın girmesiyle büyük başarı gösteren öğrenciler 450 km yolculuğun etkisiyle ilk bine girememiş olmaktan dolayı üzgünler.

4 ŞIRNAKLI İLK BİNE GİRDİ

star sınava giren Şırnak Özel Atak Çaba Dershanesi öğrencileriyle birlikte yolculuk etmişti. Denemelerdeki başarının 30 puan altında sonuç aldıklarını söyleyen öğrenciler, açıklarını LYS'de telafi etseler de istedikleri başarıya ulaşamadı. Özel Atak Çaba Dershanesi öğretmeni Tahir Akan ”Dersaneden ilk bine 4 öğrecimiz girdi. Bu sayı, o kadar uzak illerde, büyük stresler altında sınava girmeselerdi daha fazla olacaktı” dedi. • EBRU BARAN İSTANBUL

Pınar'ın hayali de yol kurbanı oldu

• YGS maratonunda Şırnak'tan Elazığ'a yolculuk yapan üniversite adaylarından Pınar K.'nın tek hayali hukuk okumaktı. Sırf bu ideali için daha önce kazandığı Gaziantep Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bırakan Pınar, hayallerine bu sene de ulaşamadı. LYS'de oldukça iyi bir başarı göstermesine rağmen, YGS'de beklediğinden 30 puan az aldı. Kazandığı 435 puanla yine bir edebiyat fakültesine girme hakkı kazanabilecek olan Pınar'ın başarısında da YGS'nin yol stresi mani oldu.

HEDEFİ DERECEYDİ, 3 BİNİN İÇİNDE

Şırnak-Elazığ YGS minibüsünün bir diğer yolcusu İsmail Akıncı da dershanedeki deneme sınavlarında aldığı sonuçlar doğrultusunda Türkiye sıralamasında ilk binin içinde yer almak hatta, ilk yüze girerek derece yapmayı hedefleyen bir adaydı. YGS'de o da deneme sınavlarından yaklaşık 25-30 puan eksik puan alan Akıncı, LYS'de aldığı puanla ilk 3 binin arasına girdi.


Stargazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri