YÖK'ten skandal gibi bir karar daha

İstedikleri olmayınca seçimi iptal ettiler

Gİresun Üniversitesi'nin rektör seçimleri arap saçına döndü. Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün haziran ayında emekli olma kararının ardından üniversiteye halen rektör atanamadı. YÖK, daha önce yapılan seçimi de iptal etti ve üniversite için yeni sınav takvimi belirledi.
Giresun Üniversitesi'nde
18 Haziran tarihinde yapılan seçimlerde en yüksek oyu alan Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar ile en yüksek ikinci oyu alan Prof. Dr. Mustafa Türkmen YÖK tarafından liste dışında bırakıldı. Köşk'e sunulan listede oylamada ilk iki sırayı alan adaylar çıkarıldı. Oylamada 3'üncü olan Prof. Dr. Aygün Attar, ilk sırada; 4 oy alan Prof. Dr. Ayhan Bölük, 2'nci sırada; 2 oy alan Prof. Dr. Yılmaz Can ise 3'üncü sırada Köşk'e gönderildi. En yüksek oyu alan iki adayın oyların yüzde 70'ini almalarına karşın YÖK tarafından liste dışı bırakılması tepki toplamıştı. Kamuoyunda yaşanan tartışma üzerine Prof. Yılmaz Can adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de devreye girerek, YÖK'ten izahat istemişti.

ŞAŞIRTAN KARAR
Bir adayın çekilmesi üzerine YÖK'ün yeni bir liste belirleyerek Köşk'e göndermesi gerekiyordu. Ancak YÖK, seçimi yenileme kararı aldı. Karar üniversitede de şaşkınlık yarattı. YÖK Genel Kurulu, 21-22 Eylül'de yeniden seçim yapılmasını kararlaştırdı. YÖK, daha önce de İstanbul Üniversitesi'nde adaylardan birinin çekilmesi üzerine seçimi yenilememişti. YÖK'ün bu kararı seçimlerde listeye giren adayların çekilmesi durumunda benzeri kararların alınabilmesinin de önü açıldı. Yeni yapılacak seçimler için de yoğun kulis çalışmalarının yapıldığı, bir önceki seçimde en yüksek iki oyu alan adayların da seçime girecekleri kaydedildi.
Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri