YÖK’te asker kalmıyor!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 20'ye yakın maddesini değiştirmek üzere çalışma başlattı

Genel Kurul'dan geçen taslak düzenlemede, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) ve YÖK Denetleme Kurulu'ndaki asker üyelerin çıkarılması öngörüldü.
Taslak bu haliyle yasalaşırsa, Genelkurmay Başkanlığı'nın Denetleme Kurulu'na atadığı bir üye ve Genelkurmay'ı ÜAK'da temsil eden GATA Komutanı yeni yapıda yer almayacak. YÖK'ün 39 yöneticisine kira yardımı yapılacak. YÖK Başkanı, ÜAK'a başkanlık edebilecek.
Edinilen bilgiye göre, taslak YÖK Genel Kurulu'nun mart ayındaki toplantılarında görüşüldü. Üyelere dağıtılan taslak, kurulda oy çokluğuyla kabul edildi. Taslakta, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eleştirdiği “rektör atama sistemi” ile ilgili bir düzenleme yer almadı. YÖK kaynakları, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) gönderilme aşamasındaki taslağın, bakanlıkta değişebileceğini vurguladı.
Taslakta; YÖK Denetleme Kurulu'nun dokuz olan üye sayısı 25 veya 30'a yükseltiliyor. Halen Denetleme Kurulu, YÖK'ün belirlediği beş, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay'ın seçtiği birer, Genelkurmay'ın atadığı bir olmak üzere toplam dokuz üyeden oluşuyor.
Yeni durumda, 30 üyeden 15'ini YÖK'ün, diğer 15'ini Başbakanlık, Maliye, İçişleri ve Adalet bakanlıkları ile Sayıştay'ın belirlemesi öngörüldü.
Milliyet




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri