YÖK, YTÜ'yü özgürleştirdi!

Türbana karşı afiş asan 26 öğrenci hakkında rektörlük tarafından soruşturma açıldı. Derse girmek için okula gelen öğrencilere 'Soruşturma sonuçlanana kadar girişiniz yasaklanmıştır' yazılı kâğıtlar verildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) geçen çarşamba günü türban karşıtı afiş asan 26 üniversite öğrencisi hakkında rektörlük tarafından soruşturma açıldı. Sabah saatlerinde derse girmek için okula gelen öğrencilere “Açılan disiplin soruşturmasının sağlıklı yürütülebilmesi ve kampus düzeninin sağlanabilmesi amacıyla üniversitemiz kampuslarına soruşturma sonuçlanana kadar girişiniz yasaklanmıştır” yazılı kâğıtlar verildi. Üniversitenin soruşturma kararına tepki gösteren öğrenciler, “Saldırıya uğrayan biz, okuldan uzaklaştırılan yine biz. İşte türbanın altındaki özgürlük anlayışı” dediler.

Okuldan uzaklaştırılan öğrencilerden Ali Duman, geçtiğimiz çarşamba günü Öğrenci Kolektifi ve TKP'li öğrencilerin türbana karşı afiş astığını ve ardından gerici öğrencilerin saldırısına uğradığını anımsatarak, “YÖK, özgür üniversite başlığıyla yayımladığı bildiri ile türbana serbestlik ve üniversiteye polisin girmesinin yolunu açtı. Bizde türbana karşı astığımız afiş dolayısıyla çoğunluğu okul dışından olan gerici öğrencilerin saldırısına uğradık. Bu yetmezmiş gibi birde çevik kuvvetin müdahalesi ile karşılaştık. Sabah okula geldiğimizde ise elimize 'Açılan disiplin soruşturmasının sağlıklı yürütülebilmesi ve kampus düzeninin sağlanabilmesi amacıyla üniversitemiz kampuslarına soruşturma sonuçlanana kadar girişiniz yasaklanmıştır' yazılı kâğıt tutuşturdular. Üniversitede türbana karşı çıkanlara tahammül edemeyen bir yönetim ve polis baskısı ile karşı karşıyayız. Saldırıya uğrayan biz, okuldan uzaklaştırılan yine biz. İşte türbanın altındaki özgürlük anlayışı” dedi.

Üniversiteye alınmayan öğrenci Deniz Aydın saldırının basında sağ-sol çatışması gibi gösterildiğini belirterek, “Üniversitedeki olayın gerçekte ne olduğunu biz perşembe günü gördük. Gerici öğrenciler, polisin ve idarenin gözü önünde bizi tehdit ederek sopaları yere bırakıp dışarı çıktılar. Ertesi gün ise polis müdahale ederek 7 arkadaşımızı yaraladı. Son zamanlarda Yıldız Teknik Üniversitesi'nde parasız, bilimsel eğitimden yana olan sol görüşlü öğrenciler cezalandırılıyor. Türkiye'deki özgürlük anlayışını biz öğrenciler yakından biliyoruz; bir taraftan parasız eğitim istediği için 15 yıla kadar yargılanan üniversite öğrencileri ve türban adı altında okulu gericiliğe bırakan yönetim anlayışına tepki gösteren öğrenciler, diğer yandan türbanı özgürlük olarak gören anlayış” diye konuştu. Aydın soruşturma süresinin ucunun açık olduğunu ne zaman sonuçlanacağını bilmedikleri için eğitim haklarının elinden alındığını söyledi. Öte yandan okuldan uzaklaştırmalara ilişkin görüşlerini almak istediğimiz Rektörlük'ten toplantıda oldukları gerekçesiyle yanıt alamadık
cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri