YÖK: Oylamayla karar veriyoruz

YÖK Başkanı'ndan yanıt: Oylamayla karar veriyoruz

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de izahat istediğini açıkladığı, Marmara Üniversitesi'ndeki seçimde en fazla oy alan Prof. Dr. Necla Pur'un Cumhurbaşkanı'na gönderilen listede ilk sırada yer almaması ve Giresun Üniversitesin'de yapılan seçimlerde en fazla oy alan iki rektör adayının listeye konulmaması nedeniyle gösterilen tepkilere karşılık “Biz oylama yapıyoruz burada, bilerek değiştirmiyoruz. Herkes hür iradesiyle oy veriyor” dedi.



Gül eleştirdiği 'sıra tartışması'nı uyguladı
Gül'ün yaptığı bazı atamalarda “sıra tartışması” yoğun olarak yaşandı. Bu atamalara bazı örnekler şöyle:
İTÜ: Üniversitede dönemin rektörü Hüseyin Faruk Karadoğan birinci, Muhammed Şahin ikinci, Hasancan Okutan üçüncü olmuştu. YÖK, Gül'e gönderilen listeye sırasıyla Şahin, Okutan ve Karadoğan'ı koydu, Gül de Şahin'i atadı.
Cumhuriyet: Dönemin rektörü Mehmet Bakır seçimde birinci, İlyas Dökmetaş ikinci, Faruk Kocacık üçüncü olmuştu. Köşk'e gönderilen listede sırasıyla Kocacık, Dökmetaş ve Bakır'a yer verilmişti. Gül, Dökmetaş'ı atadı.
Akdeniz: Dönemin rektörü Mustafa Akaydın üniversitedeki seçimde birinci, İsrafil Kurtcephe ikinci, Mehmet Baykara üçüncü olmuştu. Gül'e gönderilen listede sırasıyla Akaydın, Kurtcephe ve Baykara'ya yer verilmişti. Gül, Kurtcephe'yi atadı.
Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri