YÖK, bu üniversitenin adını sakıncalı buldu

Antalya'da meslek yüksekokulunun adı sakıncalı olduğu için YÖK tarafından açılmasına izin verilmedi. Sonrasında bakın ne oldu.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 2006 yılında yaptırılan M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu'nun isminin sakıncalı olduğu gerekçesiyle Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) açılmasına izin verilmedi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, YÖK Genel Kurulu'ndan gelen yazıda; yüksekokulun isminin uygun olmadığı için açılmadığını belirtirken, okulu yaptıran işadamı Ali Bal, gerekçenin kendisini üzdüğünü açıkladı. Gazipaşalı işadamı Ali Bal tarafından yaptırılan ve temeli AÜ eski rektörü Mustafa Akaydın tarafından atılan yüksekokula açılma izni verilmediği için öğrenci alınamayacağı bildirildi. Gazipaşa Belediyesi'ne bağışlanan okul için Belediye ile AÜ Rektörlüğü arasında imzalanan protokol de karşılıklı olarak iptal edildi.

Bunun üzerine CHP'li İlçe Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, okulu devretmek üzere İstanbul'da eğitim öğretim faaliyetinde bulunan Haliç Üniversitesi ile protokol imzalanması konusunda çalışma başlattı. Özgenç, Haliç Üniversitesi'nin yüksekokula talip olduğunu ifade ederek, "Haliç Üniversitesi tarafından İstanbul'a davet edildik. Şu anda karşılıklı olarak protokol hazırlanıyor. Her şeyi ince ayrıntısına kadar inceliyoruz. Görüşmeler olumlu sonuçlandı. Prensip anlaşmasına vardık. Haliç Üniversitesi yetkilileri, yüksekokulu Gazipaşa M. Rahmi Büyük Ballı Kampusu ismiyle 2009 ÖSS kitapçığında yer alacağını söyledi." diye konuştu.

Haliç Üniversitesi'nin talip olduğu yüksekokul binasında 7 fakülte kurulması ve yüksek lisans eğitimi yapılmasının öngörüldüğü bildirildi. Ayrıca bölgenin turizm ihtiyacı göz önünde bulundurularak İngilizce ve Rusça bölümleri ile mesleki eğitim kursları açılmasının planladığı ifade edildi. Yaklaşık bin öğrenci kapasitesi ile hizmet vermesi beklenen binanın çevre düzenlemesinin bitirildiği aktarıldı.

İşadamı M. Rahmi Büyükballı, Akdeniz Üniversitesi Senatosu'nun 31 Ocak 2008 tarihinde aldığı 15 nolu karar gereği okulda turizm ve otel işletmeciliği, büro yönetimi ve sekreterlik bölümlerinin açılması, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında da bu bölümlere 30'ar öğrenci alınmasına karar verdiğini anlattı. Büyükballı, yine bahçe ziraatı, muhasebe, çocuk gelişimi ile bilgisayar teknolojisi ve programlama bölümlerinin açılmasının uygunluğuna karar verildiğini, ancak şimdi sırf isminden dolayı YÖK'ün karşı çıkmasına bir anlam veremediğini dile getirdi.

Bu arada AÜ ile protokolün iptal edilmesinin ardından yüksekokula gönderilen masa ve koltuk gibi malzemelerin alınarak Alanya ilçesindeki yüksekokula gönderildiği öğrenildi.

M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu'nun temeli Kasım 2006'da vatandaşların da katılımıyla eski rektör Prof. Dr. Mustafa Akaydın tarafından atılmıştı. Gazipaşalı işadamı M. Rahmi Büyükballı'nın adının verildiği MYO'nun yapımını Ali Bal tarafından gerçekleştirmişti.

AÜ Senatosu'nca Ocak 2008'de açılmasına karar verilen ve 6 bölüm olarak hizmet vermesi kararlaştırılmıştı.
haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri