Yoğun kar, sınır kapısını kapattı

Balkanlar'dan gelen soğuk hava, Trakya'da kar yağışını beraberinde getirdi. Kar yağışının etkili olduğu Hamzabeyli Sınır Kapısı'na giden yol, kayan TIR ve araçlar yüzünden 2 saat boyunca trafiğe kapandı

Havaların soğumasıyla birlikte gelen yılın ilk karı, Trakya'nın bazı bölgelerinde hayatı felce uğrattı. Yoğun kar yağışının etkili olduğu Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Hamzabeyli Sınır Kapısı'na giden karayolu, dün sabaha karşı kayan TIR'lar ve otomobiller nedeniyle trafiğe kapandı. Yaklaşık 2 saat kapalı kalan yol, ekiplerin yoğun abasıyla trafiğe açıldı. Bulgaristan'daki yoğun kar yağışı nedeniyle 80 tır bekletilirken Kızılay, sürücülere yardım gönderdi. Dereköy Sınır Kapısı'nda da kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı. Bazı sınır köylerinde kar kalınlığının 30 santimetreyi geçtiği ifade edildi. Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri kentte gece en düşük sıcaklığın 2 derece olacağını, kar yağışının aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

ELEKTRİK DİREKLERİ YIKILDI
Son derece etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Süloğlu ve Lalapaşa ilçeleri ile köylerine, enerji nakil hatlarının kopması ve direklerin yıkılması sonucu sabah saatlerinden itibaren elektrik verilemedi. Hava sıcaklığının 5 dereceye kadar düştüğü Edirne kent merkezinde ise sabah erken saatlerde yağan yağmur bir ara kar yağışına dönüştü. Kısa süreli kar yağışından sonra ise karla karışık yağmur olarak devam etti. Edirne'de 20, Kırklareli'nde ise 18 köy yolu kapanırken, sabah saatlerindeki yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan bazı köy yolları ekipler tarafından daha sonra ulaşıma açıldı.

SOKAKTA DONARAK ÖLDÜ
Hava sıcaklığının 3 dereceye düştüğü Kırklareli kent merkezinde de kar etkili oldu. Pınarhisar ilçesinin Yenice beldesi yakınlarındaki Mahya Tepesi'nde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Kar, Kırklareli'nin Babaeski, Vize ve Pehlivanköy ilçeleri ile Tekirdağ'ın Hayrabolu ve Malkara ilçelerinde de etkili oldu. İstanbul Şişli'de ise geceyi sokakta geçiren bir kişi donarak öldü. Esentepe'de bulunan 40-45 yaşlarındaki kimliksiz kişinin cesedinin, sokaklarda yaşayan Faruk Bağlar olduğu sanılıyor.

YÜRÜYÜŞTE KAR SÜRPRİZİ
Sakarya'da Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen doğa yürüyüşleri kapsamında, önceki gün Dikmen Tepe'ye giden doğaseverler, tablo gibi görüntülerle karlaştı. Yılın ilk karının tadını saatlerce çıkaran doğaseverler, keyifli saatler geçirdi.

HASTA NAKLEDEN AMBULANS DA KARA SAPLANDI
Romanya'dan Türkiye'ye hasta nakli yapan bir ambulans Kırklareli'nin Dereköy Sınır Kapısı yakınlarında kara saplandı. Yardım çağrısı üzerine bölgeye giden ekipler, ambulansla kara saplanan yabancı plakalı 6 otomobili de kurtardı. Kırklareli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdürü Ertuğrul Atasoy, yaptığı açıklamada, ambulansın yanı sıra aynı güzergâhta kara saplanan yabancı plakalı 6 otomobilin daha kurtarıldığını belirterek, gece yarısı yollardaki buzlanmayı da dikkate alarak, içerisinde 1'i yabancı dil bilen 5'er kişiden oluşan 2 ekibin sabaha kadar yollarda görev yapacağını kaydetti.

 Sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri