Yırtılan çarşaf Baykal'ı fena gerdi

Mersin''de CHP'li kadınların parçaladığı çarşaf CHP yönetimini rahatsız etti. CHP lideri Baykal duruma el koydu.

İNTERNETHABER
ANKARA-
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Mersin'de çarşaf yırtma eylemine tepki göstererek rahatsızılğını il başkanına iletti.

CHP'li kadın kolları üyeleri Atatürk Caddesinde hilafetin kaldırılması ile ilgili yapılan basın açıklamasının ardından siyah çarşafları yırtıp ayakları altında ezerek eylem yapmıştı. Bu eylem seçim öncesi çarşaf açılımı yapan CHP'de tepkiyle karşılandı. Tepkiyi gösteren en önemli isim de CHP lideri Deniz Baykal oldu.

Edinilen bilgiye göre Baykal CHP Mersin İl Başkanını telefonla arayarak yapılanı tasvip etmediğini söyledi. Eylemden rahatsızlığını dile getiren Baykal konuyla ilgili acele bilgi istedi.

Baykal'ın bu tepkisinden sonra CHP Mersin İl teşkilatınca çarşaf yırtan kadınlarla ilgili disiplin incelemesi açılması sürpriz olmayacak.

KILIÇDAROĞLU'NDAN PROVOKASYON UYARISI

Kılıçdaorğlu, Mersin'deki görüntülerin çok rahatsız edici olduğunu belirtti. ''Bu, CHP'ye karşı yapılan bir provokasyondur'' diyen Kılıçdarğlu, şunları söyledi:

''Kadınların kılık kıyafetinin günlük siyasetin bir parçası yapılması asla kabul edilemez. Kadın hakları ve sorunlarının çözülmesi gündemde tutulması gerekirken, bu tür yapay eylemler insan hakları ile bağdaşmaz. AKP'nin kan kaybettiği bir dönemde bu tür eylemlerle onun değirmenine şu taşıyanlar, CHP'nin yükselişini provoke edenlerdir.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri