Yine çocukları kullandılar

Şanlıurfa Suruç'ta BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'yi eleştiren Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a yönelik, 'Başbuğ dağa çıkarız, hesabını sorarız' pankartı taşıdı.

Yüksekova'da sabah saatlerinde başlayan olaylar ise devam ediyor.





Şırnak'ta güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen PKK'lı terörist İbrahim Başak'ın cesedini almak için Şırnak'a giden, ancak ceset kendilerine teslim edilmeyen aile, memleketleri Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne dönüşlerinde yaklaşık bin kişi tarafından karşılandı. İlçe merkezinde Öcalan ve PKK sloganları eşliğinde yürüyen kalabalık, daha önceki bir terörist cenazesinde açılan 'İntikam' yazılı pankart nedeniyle BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'yi eleştiren Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a yönelik, 'Başbuğ dağa çıkarız, hesabını sorarız' pankartı taşıdı.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde geçen hafta güvenlik güçleri ile girilen çatışmada PKK'lı 'Zagros Urfa' kod adlı 24 yaşındaki İbrahim Başak da öldürüldü. Hürriyet'in haberine göre çatışmanın ardından Şırnak'a giden yakınları, Başak'ın censedini alamayarak dün akşam saatlerinde Suruç'a geri döndü. Başak ailesi ilçeye gelilerinde, aralarında BDP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın da bulunduğu yaklaşık bin kişi tarafından karşılandı.

'BAŞBUĞ, DAĞA ÇIKARIZ'

Başak ailesinin gelişi öncesi BDP İlçe binası önünde toplanan kalabalık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, 'İntikam' pankartı nedeniyle BDP Milletvekili İbrahim Binici'ye yönelik eleştirilerine yanıt olarak, 'Başbuğ dağa çıkarız, hesabını sorarız' yazılı pankart taşıdı..

Sık sık 'İntikam' diye bağıran kalabalık, ilçe merkezinde Öcalan ve PKK lehine sloganlar atarak Buğday Pazarı önüne kadar yürüdü. Buğday pazarı önünde bir süre bekleyen grup, ilçeye gelen PKK'lı İbrahim Başak'ın yakınlarını zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde karşıladı. Aile fertleri daha sonra kendilerini karşılayan kalabalık ile birlikte ilçe merkezine doğru yürüdü

Sloganlar atarak yaklaşık 3 kilometre yürüyen kalabalık, daha sonra araçlara binerek Başak ailesinin yaşadığı Büyük Ağaç Köyü'ne gitti.

-YÜKSEKOVA'DA İZİNSİZ GÖSTERİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan izinsiz gösteriye polis müdahale etti. Alınan bilgiye göre, BDP il binası önünde toplanan bir grup, Özgürlük Meydanı'na kadar yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasının ardından gruptan bazı kişiler, Cengiz Topel Caddesi'nde toplandı.

Yola barikat kurup ateş yakan grup, polise taşla saldırdı. Uyarılara rağmen dağılmayan göstericiler, basınçlı su ve biber gazı ile müdahalede bulunuldu. Olaylar sırasında, 1 polis memuru kafasına isabet eden taş nedeniyle yaralandı. Polis, müdahalenin ardından Şemdinli yolu üzerinde bir araya gelen grubu dağıtmaya çalışıyor.

kepenkler kapatıldı

Operasyonlarda öldürülen teröristlerin cenazelerinin verilmemesini protesto etmek amacıyla bugün kepenkler kapatıldı.

İNTİKAM SLOGANLARI ATILDI

Basın açıklaması için kalabalık, BDP İlçe binası önünde toplandı. Buradan da ilçe merkezindeki Özgürlük Meydanına doğru yürüyüş yapıldı. BDP'li Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, BDP Genel Merkez Saymanı M. Salih Yıldız, BDP İlçe Başkanı Hüsnü Bulgan'ın da aralırında bulunduğu 3 bin kişi yürüyüş yaptı. Kalabalık, yürüyüş boyunca "PKK halktır halk burada", "İntikam, intikam" sloganları attı.

BDP il binası önünde toplanan bir grup, Özgürlük Meydanı'na kadar yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasının ardından gruptan bazı kişiler, Cengiz Topel Caddesi'nde toplandı.

Yola barikat kurup ateş yakan grup, polise taşla saldırdı. Uyarılara rağmen dağılmayan göstericiler, basınçlı su ve biber gazı ile müdahalede bulunuldu.

Olaylar sırasında, 1 polis memuru kafasına isabet eden taş nedeniyle yaralandı.
zaman


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri