Yıldırım'ın hızını yabancılar kesti

Yeni sezon için güçlü bir kadro kurmayı hedefleyen Fenerbahçe, Süper Lig'de yıldızı parlayan isimleri tek tek transfer ediyor.

Silva Bilica, Özer Hurmacı, Bekir İrtegün ve Mehmet Topuz'un ardından Bursaspor'un genç golcüsü Sercan Yıldırım da bu hafta içinde Sarı-Lacivertli takıma imza atabilir.



Ne var ki Fenerbahçe'nin başı yabancılarla dertte. Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulu Sercan'ı da alarak yurtiçi transferine nokta koymayı hedeflerken yabancı hoca ve oyuncular sorun çıkartıyor.

Juventus'ta forma giyen Danimarkalı orta saha oyuncusu Christian Poulsen'i 10 günden beri ikna etmeye çalışan Fenerbahçe, bunun yanı sıra kadrosundaki yabancıların problemlerine de çözüm üretmeye çabalıyor. Sarı-Kanarya'nın şu an en büyük sıkıntısı ise teknik direktör gibi gözüküyor. İspanyol hoca Luis Aragones ile kesin olarak yolları ayrılmasına rağmen 70 yaşındaki çalıştırıcının 1 yıllık alacağı olan 3 milyon Euro'yu son kuruşuna kadar istemesi yönetimin keyfini kaçırıyor. Dede lakaplı İspanyol teknik adam işi adeta yokuşa sürerken ikinci kez Fenerbahçe'nin başına geçecek olan Christoph Daum gelişmeleri heyecanla izliyor. Geçen yıl 29 Haziran'da top başı yapan ve 6 Temmuz'da kamp için Avusturya'ya giden Fenerbahçe'de futbolcular tatilden dönmediği gibi henüz sağlık kontrolleri bile başlamadı. Tüm bunların yanında sözleşmesi biten ve İtalyan kulüpleriyle transfer görüşmeleri yürüten Uruguaylı savunma oyuncusu Diego Lugano'nun durumu bir türlü netleşmiyor. Taraftarların en beğendiği futbolculardan biri olan 29 yaşındaki tecrübeli futbolcu, ücretinin artırılması halinde kalacağının işaretlerini veriyor.

ROBERTO CARLOS: FLUMİNENSE'Yİ İSTİYORUM

Fenerbahçe yönetimi, Mehmet Aurelio'nun yerini dolduracağı ümidiyle takıma kazandırılan İspanyol futbolcu Josico için de tazminat ödemeyle karşı karşıya. Sakat olduğu bilinmesine rağmen transfer edilen ve sezonu takıma katkı yapmadan tamamlayan 34 yaşındaki ön liberonun daha bir yıllık sözleşmesi bulunuyor. Alex'in tavsiyesiyle alınan ve Brezilyalı futbolcunun, "Türkiye'de onun gibi orta saha yok." sözleriyle yere göğe sığdıramadığı Maldonado'nun ise 1,5 yıllık mukavelesi doldu. Tıpkı Josico gibi hayal kırıklığı yaşatan Şilili futbolcudan adeta kurtulan Fenerbahçe, böylece yabancı kontenjanına da yer açtı. Sakatlığı süren ve yeşil sahalara eylül ayından önce dönemeyecek olan Edu Drecana'nın akıbeti de şimdilik meçhul. Sivasspor'dan Bilica'nın alınmasından sonra Lugano kalırsa Edu'ya ihtiyaç duyulmayabilir. Yönetimin sakatlığı nedeniyle sözleşmesini feshettiği Luciano örneğinde olduğu gibi Edu konusunda da benzer tavır takınabileceği belirtiliyor. Fenerbahçe'nin takımda tutmak istediği yabancılardan Deivid, Güiza ve Roberto Carlos'a da birçok takımdan transfer teklifi geliyor. Deivid'e Zico'nun çalıştırdığı CSKA Moskova'nın talip olduğu iddia edilirken sezonun sonuna doğru açılan Güiza'ya İngilizler kancayı takmış durumda. Ancak en somut gelişme Roberto Carlos'ta yaşanıyor. Başarılı futbolcu, Brezilya'nın Fluminense takımında oynamaktan "sevinç duyacağını" resmen açıkladı. Roberto Carlos İspanyol haber ajansı EFE'de yer alan demecinde, "Önümüzdeki hafta Fluminenseli yöneticiler ile toplantı yapacağım. Her şey ailemin nerede yaşamak istediğine bağlı. Başka teklifler de aldım ama Fluminense'de oynamaktan sevinç duyarım. Brezilya'ya geri dönmem için bana kapıyı açan kulüp oldu." şeklinde konuştu.

Oğlumun başarısı gençlere örnek oldu

FFenerbahçe'nin başarılı defans oyuncusu Gökhan Gönül'ün Bursa'da kuaförlük yapan babası Ahmet Gönül, oğluyla gurur duyuyor. Baba Gönül, 3 oğlundan en büyüğü olan Gökhan'ın küçüklüğünden beri sakin yapısını koruduğunu, ancak hep azimli olduğunu ifade ederek, oğlunun bu hırsı sayesinde F.Bahçe forması giydiğini vurguladı. Gönül, oğlunun küçüklüğünde Bursaspor taraftarı olduğunu, F.Bahçe'ye transfer olarak hayallerini gerçekleştirdiğini belirtti. Oğlunun adının bazı Avrupa kulüpleriyle anılmasından mutluluk duyduklarını akratan Ahmet Gönül, "Oğlum şu an gelebileceği en güzel yerde. Kendisinin başarı öyküsü, genç futbolcu adaylarına da örnek oldu. Umarım gelecek yaşantısı da başarılarla devam eder." dedi. ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri