YGS'nin başarılı liseleri

Geçen sene yapılan YGS'de başarı gösteren okullar sıralamasında özel fen liseleri başı çekiyor.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) geçen yıl en çok başarı gösteren okullar sıralamasında özel fen liseleri başı çekti.

ÖSYM, ''Ortaöğretim Kurumlarına Göre 2011 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sonuçları Kitabı'' hazırladı.

Kitapta, ortaöğretim okullarının sınıfında eğitim görünken sınava katılanların YGS puanlarına, illerin, okulların başarılarına, kaçıncı sırada yer aldıklarına dair bilgilere yer veriliyor.

Buna göre, geçen sene gerçekleşen YGS'ye Türkiye genelinde lise son sınıfta okuyan 729 bin 122 öğrenci girdi. Meslek liselerinden 264 bin 631 öğrenci katılırken, aralarında genel, Anadolu ve fen liselerinin de bulunduğu diğer lise türlerinden 464 bin 491 aday girdi.

Bu sınavda 180 ve üstü puan alarak ikinci sınav olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na girmeyi hak kazanan aday sayısı ise 555 bin 247 olarak belirlendi.

Özel fen liseleri ilk sıralarda

YGS'de, YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 olmak üzere altı çeşit puan türü bulunuyor.

Bunlardan YGS-1 puanı hesaplanırken matematik, YGS-2'de fen bilimleri, YGS-3'de Türkçe ve YGS-4'de de sosyal bilimler testleri ağırlıklandırılıyor.

Bu puan türlerinde en çok başarı gösteren okullar, özel ve devlet fen liseleri olarak belirlendi. Başarı gösteren okullar sıralamasında, Konya, Ankara, İstanbul, Denizli, Aydın, İzmir, Trabzon'un alıyor.

Her puan türüne göre tüm okullar arasında ortalamada ilk 10'da yer alan okullar arasında Konya Özel Büyükkoyuncu Fen Lisesi, Ankara Fen Lisesi, İstanbul Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, Denizli Özel Server Gazi Fen Lisesi, Ankara Özel Samanyolu Cemal Şaşmaz Fen Lisesi, Aydın Fen Lisesi, Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi, İzmir Fen Lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi, İstanbul Özel Başakşehir Burç Fen Lisesi, Trabzon Özel Gülbahar Hatun Fen Lisesi, Özel Çağ Fatih Fen Lisesi yer alıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri