YGS niteliğini kaybetmiştir"

Üniversite Dernekleri Platformu, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili iddialar konusunda, ''Bu YGS, cevapların sıralamasında oluşan güvenlik açığı nedeniyle ölçme ve değerlendirme niteliğini kaybetmiştir'' görüşünü ifade etti.

Üniversite Dernekleri Platformunun yazılı açıklamasında, YGS'deki şifre iddialarının, ''birileri kayrılıp üniversitelere yerleştirilmek mi isteniyor'' sorusunu akıllara getirdiği savunuldu.
Açıklamada, yetkililerin bu konudaki açıklamaları da eleştirilerek, ''Bu YGS, uzman görüşlerinden de çok net anlaşılacağı üzere cevapların sıralamasında oluşan güvenlik açığı nedeniyle ölçme ve değerlendirme niteliğini kaybetmiştir'' ifadesine yer verildi.

ODTÜ Mezunları Derneğinin yazılı açıklamasında da kişiye özel sınav kitapçığı ve cevap anahtarı hazırlanmasının, her türlü spekülasyona açık olunduğu izlenimi verdiği öne sürüldü.
Açıklamada, ''Acilen mevcut yöneticilerin görev, yetki ve sorumluluklarının gözden geçirilmesi, ÖSYM Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı'nın istifa etmesi, YGS'nin yenilenmesi, bundan sonraki uygulamaların özerk kurumlar tarafından yapılması'' gerektiği iddia edildi.

cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri