YGS birincisi kapkaçta yakalandı

Konya Karapınar YGS birincisi olan A.K., üniversiteye kaydını yaptırdıktan sonra cebinde 3 TL kalınca bir kadının çantasını kapkaç yaptı.

Konya'nın Karapınar ilçesinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) birincisi olan A.K. (21), üniversiteye kaydını yaptırdıktan sonra cebinde 3 TL kalınca, bir kadının kolundaki çantayı kapkaç yöntemiyle çaldı. A.K. polis tarafından kısa sürede yakalanırken, kapkaç yaptığı çantanın içinden sadece 5 TL çıktı. Olay önceki gün saat 21.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Kızılkaya İş Merkezi yakınlarındaki bir cami inşaatının yanında meydana geldi. Karapınar'da ailesiyle birlikte yaşayan ve YGS-1 puan türünde 454.422 puan alarak ilçe birincisi olan A.K., Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'nu kazandı. A.K., 2 gün önce İzmir'e giderek okuluna kayıt yaptırdı.
Cebinde sadece 3 TL'si kaldı
Kayıt yaptırdıktan sonra Konya'ya dönen A.K., iddiaya göre çiftçilik yapan ailesiyle telefonda tartıştı. Bunun üzerine İzmir'e geri dönmeyi düşündü. Cebinde 3 TL kaldığını gören A.K., Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne 500 metre mesafedeki Kızılkaya İş Merkezi'nin arkasında bir cami inşaatının önünden beklemeye başladı. A.T., bayram alışverişinden dönen Nurten Uğurlu'nun (54) kolundaki çantayı kapıp kaçtı. A.K., kısa sürede polis tarafından yakalandı. A.K.'nin polise verdiği ilk ifadesinde, “İzmir'e gidip üniversiteye kaydımı yaptırdım. Sonra, Konya'ya döndüm. Param kalmamıştı. İzmir'e yeniden gitme kararı aldım ve kapkaç yaptım, pişmanım” dediği öğrenildi. Kurtoğlu'nun çaldığı çantadan ise sadece 5 TL çıktığı belirtildi.
A.K, sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi. A.K., çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri