Yere çakılan balonda yaşımını yitiren ünlü bir bilim adamı çıktı

İngiliz turistlerin Kapadokya'daki balon keyfi faciaya döndü. Sıcak hava balonu, başka bir balonla çarpışıp 50 metreden yere çakıldı. Sepetteki yolculardan biri yaşamını yitirdi

Kazada can veren Dr. Kevin Beurle İngiltere'nin önemli bilgisayar uzmanları arasında yer alıyordu.
Londra Üniversitesi'nde görevli bilim adamı uzay gemisi ve uyduların takip edilmesini kolaylaştıracak yazılımlar üzerinde çalışıyordu.
Beurle, NASA'nın özellikle Satürn üzerine incelemeler yapan aktif uzay gemilerinden Cassini'nin de baş programcılarındandı. Pilot Miners (29) ise balonla 9 yaşında Kapadokya'da tanışmış. 20 yıl sonra çocukluk hayalini gerçekleştirmek için geri dönmüş.
Dr. Kvin Beurle son derece gizlilikle yürütelen bazı projelerde de önemli roller üstlenmişti. Beurle için 'Avrupa'nın en önemli uzay bilimcilerinden' biri de deniliyor.
İngiliz gazeteleri olaya geniş yer ayırdı. Kazada yaşamını yitiren bilim adamının kariyerinde yeraldığı projeler aktarıldı.


OLAY NASIL OLDU?
Tatil için Kapadokya'ya gelen İngiliz turistler, dün güneşin doğuşunu izlemek için İngiliz pilot Mike Mayner'in (28) kullandığı balona bindi. Balon 50 metre yükseldikten sonra Zelve mevkiinde başka bir balonla çarpıştı. Brandası yırtılan balon hızla yere çakıldı. Yolculardan İngiliz bilim adamı Kevin Beurle (53) hayatını kaybetti. 10 İngiliz turist faciadan yaralı olarak kurtuldu. Yaralıların çoğunun ayak ve bacaklarında kırıklar bulunuyor. Durumu ağır olan Harry Dawson, Kayseri'ye sevk edildi. Nevşehir Valisi M. Asım 'Milyonda bir görülecek bir olay. 3 balon peş peşe havalanmış. Birinin üst kısmı diğerinin sepetine temas etmiş' dedi.
milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri