Yer Değiştirmelerde 31 Aralık Baz Alınsın!

Bu yıl yapılacak olan İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerinde bazı öğretmenlerin mağdur olmamaları için çalışma sürelerinin hesabında 31 Aralık 2015 tarihinin dikkate alınması bakanlıktan talep ettik.

Bu yıl yapılacak olan İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerinde bazı öğretmenlerin mağdur olmamaları için çalışma sürelerinin hesabında 31 Aralık 2015 tarihinin dikkate alınması bakanlıktan talep ettik.

Öğretmenlerin 2015 Yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru 8 Mayıs 2015 tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın web sayfasında yayımlanmıştır. Bu duyuruda öğretmenlerden, 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanların yer değiştirme isteğinde bulunabilecekleri belirtilmektedir.

Ancak bazı nedenlerden dolayı hizmet süresi eksik kalan öğretmenler yer değiştirme başvurunda bulunamayacaklardır:

1- Asker öğretmenlikteki temel askerlik süresi olan 1 aylık sürenin öğretmenlikten sayılmaması ve askerlikte geçen hizmet süresinin 11 ay olarak değerlendirilmesinden dolayı bu öğretmenlerin 1 aylık kayıpları olmaktadır.

2- 2012 yılı Ekim ayında, “2012 yılı Ağustos ayında özür durumundan iller arası yer değişikliği başvurusunda bulunan ancak atanmak istedikleri illerde alanlarında açık norm kadro bulunmaması nedeniyle yer değişikliği gerçekleştirilemeyen öğretmenler ile bunların özürlerinden dolayı atanmak istedikleri yerlerde görevli öğretmenlerin karşılıklı yer değişiklikleri (becayiş) yapılmıştır”. Bu dönemde yaklaşık 2 bin kişi yer değiştirmiştir. Yer değiştirme başvuruları 28 Eylül – 3 Ekim 2012 arasında alınmış, atamalar 5 Ekim 2012 tarihinde yapılmış ve göreve başlamalar 15 Ekim 2015 tarihine kadar sürmüştür. 2012 yılı Ekim ayında yer değiştirmiş öğretmenlerin, aradan 3 yıl geçmiş olmasına rağmen göreve başlama tarihleri itibariyle 30 Eylül 2015 tarihi baz alındığından dolayı yer değiştirme başvurusu yapamayarak mağdur olacakları anlaşılmaktadır.

3- 2010 yılındaki atamaların gecikerek Aralık ayında yapılması nedeniyle 2013 yılındaki, Öğretmenlerin 2013 Yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuruda çalışma süresinin hesabında 31 Aralık 2013 tarihi esas alınmıştır. 2010 yılında 5 yıl çalışma süresi öngörülen zorunlu hizmet alanındaki eğitim kurumlarına bu şekilde ataması yapılan öğretmenlerin zorunlu hizmetlerini tamamlamaları için 30 Eylül 2015 tarihi baz alındığında 2 ay gibi bir süreye ihtiyaçları vardır. Bu öğretmenlerin kendilerinden kaynaklanmayan bir nedenden dolayı mağdur olmamaları için, birinci, ikinci veya üçüncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu yapabilmelerine imkân sağlanmalıdır.

Yukarıda belirtilen öğretmenlerin durumlarını dikkate alarak, bu yıl yapılacak olan İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerindeki çalışma sürelerinin hesabında 31 Aralık 2015 tarihi dikkate alınmalıdır.

Açıklanan nedenlerle bu durumdaki öğretmenlerin mağdur olmaması için, Aktif Eğitimciler Sendikası olarak Öğretmenlerin 2015 Yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuruda gerekli düzenlemelerin yapılmasını bakanlıktan talep ettik.

 

Resmi yazı için tıklayınız.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri