Yeni yıl öncesinde hazırlıklar bitirilebildi mi?

Söz Bitmeden'in konuğu İstanbul il Milli Eğitim Müdürü Muammer yıldız oldu.

Öğretmenlerin maddi kaygıları giderilebildi mi?

Ders kitaplarındaki ayrımcılık ifadeleri ayıklandı mı ?


Yeni yıl öncesinde hazırlıklar bitirebildi mi?

Seçmeli dersler hangileri olacak?

Değişiklik neden tepki çekti?
28 Şubat Post-Modern Darbe Döneminde Özellikle İmam Hatip Liselerinin  Orta Kısımlarını Kaldırmaya Yönelik Olarak Hedef Aldığı, Hatta Dönemin  Başbakanı Mesut Yılmaz'ın "Başbakanlığıma Mal Olacak Olsa Da Zorunlu  Eğitim Yasası Geçecek" Dediği, Kesintisiz 12 Yıllık Zorunlu Eğitim  Sisteminden,On Beş Yıl Sonra  4/4/4 Olarak Kesintili Zorunlu 12 Yıllık  Eğitim Sistemine Geçildi.
Türkiyenin Temel Sorunlarından Olan, Alevilik, Kürtçe Seçmeli Derslere Girerken, Kuran-I Kerim Ve Siyer De Müfredatta Yerini Alıyor.
Bu Kadar Değişikliğe Okullar, Öğretmenler Ne Kadar Hazırlıklı.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız 24’ün sorularını yanıtladı
VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ
Elif Çakır; Yeni eğitim öğretim yılına çok az bir süre kaldı. 8 yıllık kesintisiz zorunluluk ve 12 yıllık kesintisiz eğitimin birbirleri arasıdaki fark nedir ?

Muammer Yıldız ; Kesintisiz eğitimin 12 yıla çıkarılmasının birinci temel argümanlarından birisi zorunlu eğitimin avrupa birliği ülkeleri gibi zorunlu eğitim seviyesine ulaştırılması. Yani kesintili kesintisiz kavramı değil, daha çok kademelemek esastır.

Elif Çakır; Biz herşeyde Avrupa standartlarını yakalamaya çalışıyoruz. Burdada bir Avrupa standartı var Avrupa da kademeli eğitim varken peki neden bu kadar bizde eğitim sistemine karşı çıkıldı?

Muammer Yıldız ; 4+4+4 sistemi Yasa gündeme geldiği zaman çocukların uzaktan eğitimine karşı çıkıldı. Öğrenciler, geçiş döneminde ara vermeyecek. 66 aylık çocuklar bu yıl okula başlayacak.

Elif Çakır; Öğretmen açığı sürüyor mu?
Muammer Yıldız; Yeni sistemde 40 bin tane öğretmen atanacak. Aslında yeni sistemde öğretmenlere olan ihtiyaç daha artacak.

Elif Çakır; Derslikler konusunda çalışmalar ne aşamada ?

Muammer Yıldız ; Uygulamalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Özellikle dersliklerimizde kütüphaneye ve labotuar açmaya önem vermekteyiz.

Elif Çakır; Seçmeli hangi dersler olacak?

Muammer Yıldız ; Yaşayan diller diye bir ders müfradatımızda bulunucak.Yaşayan diller ve Kuran-ı Kerim seçmeli dersler arasınadır. 

Elif Çakır; Yeni yıl öncesinde hazırlıklar bitirebildi mi? İstanbul hazır mı bu duruma ? 

Muammer Yıldız ; Elbette hazır durumda. Tüm hazırlıklar türkiye'nin her bölgesinde hazır durumda. Aynı anda ve heryerde bu dersler uygulanacaktır.
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri