Yeni Türkiye'nin şekilleneceği 10 günlük siyasi trafik

Türkiye, son yılların en yoğun siyasi trafiğini '27 Ağustos-6 Eylül' arasında yaşayacak. Bu tarihlerdeki değişimler, 'Yeni Türkiye'nin temelini oluşturacak

Türkiye 27 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında siyasi tarihte benzeri görülmemiş bir trafik yaşayacak. Soluk soluğa geçecek 10 gün içinde devletin zirvesi tamamen yenilenecek. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yemin edip görevine başlayacak, başbakan değişip kabine baştan sona yenilecek. Türkiye'nin önümüzdeki yıllarını şekillendirecek 10 günlük takvim şöyle:

27 AĞUSTOS'TA YENİ GENEL BAŞKAN: Kısa süreli bir tatile çıkan Seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 21 Ağustos'ta partisinin MYK'sını toplayacak. Toplantıda, yeni genel baştan adayının kim olacağı üzerinde durulacak. 29 Ağustos'ta Ankara Arena'da AK Parti Olağanüstü Kongresi toplanacak. Erdoğan son kez partisine seslenecek. Kongrede, AK Parti'nin yeni genel başkanı seçilecek.

28 AĞUSTOS'TA ERDOĞAN GÖREVE BAŞLIYOR: Erdoğan Meclis'te düzenlenen törende önce mazbatasını alacak arkasından da yemin ederek cumhurbaşkanlığı görevine başlayacak. Erdoğan daha sonra Çankaya Köşkü'ne çıkacak. Burada da devir teslim töreni yapılacak.

29 AĞUSTOS'TA YENİ BAŞBAKAN: Erdoğan, AK Parti'nin yeni genel başkanını Çankaya Köşkü'ne davet edip hükümeti kurma görevi verecek.

30 AĞUSTOS BAYRAM KUTLAMALARI: Zafer Bayramı kutlamaları yapılacak. Erdoğan, cumhurbaşkanı olarak ilk resmi tören olacak. Erdoğan, Köşk'te başkomutan sıfatı ile kutlamaları kabul edecek. Aynı gün ya da bir gün sonra hükümeti kurmayla görevlendirilen ismin Bakanlar Kurulu listesini Erdoğan'a sunması bekleniyor. Liste onaylandıktan sonra hızla Resmi Gazete'de yayınlanacak.

1 EYLÜL'DE KABİNE LİSTESİ SUNULACAK: Bakanlar Kurulu listesi TBMM'ye sunulacak. Meclis Başkanlığı Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıracak.

2 EYLÜL GÖRÜŞMELER: Yeni kurulacak hükümetin programı başbakan ya da bir bakan tarafından Meclis'te okunacak.

4 EYLÜL'DE PROGRAM GÖRÜŞÜLECEK: Anayasa gereği programın okunmasından üstünden iki tam gün geçince güvenoyu görüşmeleri yapılıyor. Genel Kurul'da bunun için 4 Eylül'de toplanacak. Genel başkan ya da parti temsilcileri tek tek kürsüye çıkıp hükümet programına ilişkin görüşlerini dile getirecek.

6 EYLÜL GÜVENOYU: Anayasa'ya göre bir tam gün geçtikten sonra güvenoylaması yapılması gerekiyor. Meclis Genel Kurul 6 Eylül'de toplanıp güven oylamasını yapacak. Böylece yeni hükümet görevine başlamış olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri