Yeni pasaportlar geliyor

Türkiye'de 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren biyometrik pasaportlar verilmeye başlanacak.

Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın ortak çalışması olan biyometrik pasaport projesinde sona gelindi. 1 Haziran'dan itibaren pasaport için başvuran veya pasaportunun süresi dolanlara yeni pasaport verilecek.
Yeni pasaportların ilk olarak devletin zirvesine ve basın mensuplarına verilmesi planlanıyor. Yeni pasaport almak isteyenler Türkiye'de 81 il ve 111 ilçe emniyet müdürlüklerine, bağlı bulundukları konsolosluklara başvurabilecek. Dışişleri Bakanlığı tarafından e-pasaport uygulaması konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla www.epasaport.gov.tr adresli internet sitesi ve çağrı merkezi kuruldu.

NASIL ALINACAK?

Pasaport almak isteyenlerin internet üzerinden randevu alacak ve ona göre işlem yaptıracaklar. Pasaportlar vatandaşlar özel kuryelerle hızlı bir şekilde ulaştırılacak. Eski pasaportlar ise 2015 yılına kadar kullanılabilecek.

Eski pasaportunun süresi bitenlere yeni pasaport verilecek. Pasaportunun üzerinde vize bulunanlar ise eski pasaportunun belli kısımları iptal edildikten sonra yeni pasaportunu birlikte kullanabilecek. Yeni uygulama ile birlikte küçük çocuklara da pasaport alınması uygulanmasına başlanacak. Türkiye'de yaklaşık 5 milyon pasaport bulunuyor.
sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri