Yeni kriz bizi de vurur mu?

Krizin yakın zamanda Euro Bölgesi'nin kapısını çalacağına dair yorumlar artıyor. Buna karşılık AB liderlerinin çözüm arayışı, ABD'den gelen olumlu haberlerle piyasalar umutlu

Financial Times’ın “Euro gerçekten tehlikede” çıkışının ardından İngiliz Times gazetesi “Kriz fokurdamaya başladı” yönündeki haberiyle Avrupa’daki ekonomik krizle ilgili ciddi gelişmeler olduğunu ifade etti. Buna karşılık bugün toplanacak AB Liderler Zirvesi’ne yönelik olumlu beklenti ve ABD’de borç kriziyle ilgili çözüm adına atılan adımlar, yine ABD’den gelen olumlu şirket bilançolarıyla piyasalar umut taşıyor, borsalarda alım yönünde gelişmeler yaşanıyor.

‘Büyük bedel ödenir’
Bu ortamda Times gazetesi “Doğru kararlar alınmazsa, insanlar işlerini kaybedecek, tasarruflar, emeklilik fonları eriyecek, sıradan insanlar büyük bedeller ödeyecek” uyarısını yaptı. Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) “Avrupa’nın borç krizinin dünyaya maliyeti büyük olur” uyarısına geniş yer ayıran Times gazetesi, mali kriz riski konusunda uyarıda bulundu.

 

İngiltere’de yaşanan telekulak skandalına değinen gazete, “Dikkatler, anlaşılır bir şekilde, parlamento oturumuna yönelmişken, herkesin hayatını etkileyecek bir başka kriz fokurdamaya başladı” yorumunu yaptı.

Sihirli formül yok
Piyasaların, Yunanistan’daki krizin İspanya ve İtalya’ya yayılmasını önleyecek adımları atmakta ayak direyen Avrupalı liderlere karşı sabrının taşmakta olduğunu kaydeden Times, yaklaşmakta olan krize ilişkin şu uyarıda bulundu: “Sorunun çözümü için bir sihirli formül yok, ayrıntılar da çok teknik. Ama yeni bir mali krizin sonuçları Avrupa vatandaşları için teknik olmayacak. Eğer doğru kararlar alınmazsa, insanlar işlerini kaybedecek, tasarruflar, emeklilik fonları eriyecek, kredi temerrüdüne dayalı takas sözleşmesi ya da Avrupa Mali İstikrar Paktı kavramlarını hayatları boyunca duymamış olan sıradan insanlar büyük bedeller ödeyecek.”

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri