Yeni doğan bebek ölümleri için önlemler

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hükümetleri döneminde tüm sağlık hizmetlerinde olduğu gibi bebek ve anne ölümlerinin önlenmesi konusunda da çok ciddi gelişmelerin sağlandığını açıkladı


Akdağ, MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi'nin, ''yeni doğan ünitelerindeki bebek ölümlerine'' yönelik yazılı soru önergesini yanıtladı.

Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi için 2002 yılından 2008 yılı sonuna kadar yeni doğan merkez sayısının 39'dan 106'ya, yeni doğan yoğun bakım yatağı ve kuvöz sayısının 665'ten 2 bin 918'e çıkarıldığına dikkati çekti. Vantilatör sayısının da 252'den 491'e çıkarıldığına işaret eden Akdağ, yeni doğan uzmanı ve yeni doğan ünitelerinde çalışan doktor sayısın 5'ten 26'ya, hemşire sayısının ise 654'ten bin 671'e ulaştığını ifade etti. Akdağ, insan kaynaklarının sayısı ve niteliğinin geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini, bu kapsamda YÖK ile görüşmelere başlandığını belirtti.

Açıklamasında, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki gelişmelere de değinen Akdağ, bu hastanede 2003 yılında 50 olan kuvöz sayısının 2008 yılı sonunda 133'e yükseltildiğini ifade etti. Akdağ, yeni doğan ünitesinde çalışan hemşire sayınının aynı dönem içinde 35'den 130'a ulaştığını kaydetti.


haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri