Yeni Çıkacak Olan Yönetici Atama Yönetmeliği ve EK-2’ye Dair :

Yeni Çıkacak Olan Yönetici Atama Yönetmeliği ve EK-2'ye Dair :

1-Ödül ve Cezalar:
Ödüller eğitim camiasında hep torpili,sendikayı,yalakalığı,adamı olmayı akla getiren ve adeta bu saydığım olumsuz durumlarla özdeşleşen kavramlar haline getirildi.Bu konuda ilçe ve il milli eğitim müdürleri huzursuz ve baskı altında,sendikalar her şeyi bırakmış ve adeta üyelerine bu belgeleri temin etme merkezine dönüşmüş hatta siyasiler bile bu konuda bir sürü taleple karşılaşmakta ve bazen birilerine yetkili makamlarca hiç görülmeden taa Ankaralardan bakan adına vs. vs. ödüller düzenlenip gelmekte olduğu tüm camiamızın malumudur.Bazı okullarda da öylesine güzel faaliyetler yapılmakta ama gelin görün ki iyi adamlarınız olacak ki kaymakamlara valilere ve bakanlığa tavsiye de bulunsunlar da onlar da lütfen keremen birer belge uygun görsünler Nerdeeee.
657 Sayılı DMK’da siciller de kalktığından bu konunun da esamesinin okunmaması gerekir.Müdürün adamı.Müdürün sendikasından,yalakası,hemşehrisi, vs. vs. Bu da eğitim camiasının yüzkarası olmuş hususlardan idi.
Belirttiğim hususlara EK-2’de yer verilmemelidir.Verilmemelidir ki okulda idareciden tutun da ilçe Milli Eğitim Müdürlerine İl Milli Eğitim Müdürlerine,Kaymakamlara ,Valilere bakanlık mensuplarına siyasilere sıkıntı doğmasın.Bu insanların başka işi gücü yok da Aliye Veliye belge mi toplayacaklar.Kaldı ki zaten Personel Genel Müdürü imzası ile ödüller ve sicilin kalktığı bunlara EK-2’de puan verilmemesi yönünde resmi yazısı yayımlandı.Şimdi bazı sendikaların bu hususu yeniden talep etmesi ve bakanlığın da bunu yeniden EK-2’ye koyması Bakanlığımızın ciddiyetine çok ciddi halel getirecektir.Sendikalar tabi ki üyelerine şirin gözükme adına bunu isteyecektir.Belki Türk Eğitim Sen de istemiştir.Ama bakanlığımızın bu hususu devlet ciddiyeti ile ele alması gerekir.

2-Kariyer Basamakları ve Uzman Öğretmenlik:

EK-2 deki uzman öğretmenliğe verilen 3 puan tamamen haksız ve yersiz bir puandır.Bu konu çok ciddidir ve ciddiyetle incelenmei gerekir.Çünkü sınav bir kere yapıldı. Bir daha da yapılmadı. Bir çok öğretmen ve idareci sınava kıdem vs vs engellerle giremedi. Girip sınav barajını geçenlerin bir çoğu %10 ve %20 barajına takıldılar. Şimdi bu durumdaki arkadaşlarımız bu konuda açtıkları davaları tek tek kazanmaktadırlar. 
Zaten bu yönetmelik Anayasa Mahkemesi ve Danıştayca da hemen hemen her yönü ile geçersiz kılınmıştır. Delik deşik olan bir yönetmeliğin ve bir daha yapılmamış olan bir sınavın ve de binlerce davaya konu olmuş bir durumun neticesine 3 puan vermek haksızlıktır. Şimdi açılmış olan ,devam etmekte olan bir sürü dava var.Eğitim çalışanları hala daha peyderpey dilekçe yazmakta ve dilekçeler Personel Genel Müdürlüğüne gönderilmektedir.Gelen olumsuz cevaplar üzerine açılan tüm davalar eğitim çalışanlarınca kazanılmaktadır.Bu sınavlara müracaat döneminde asker öğretmenlik öğretmenlikte geçen süreden sayılmadı ancak mahkemeler sayılması yönünde karar verdi.Şimdi o dönem müracaat edip müracaatı reddedilen bu durumdaki öğretmenler de davalar açacaktır.Kota uygulamasna takılanlar davaları kazanmaktadır.Yüksek lisans yapanlar açtıkları davaları kazanmaktadır.Örnekler çoğaltılabilir.Sözüm o ki bu kadar sıkıntılı ve ihtilaflı bir hususa EK-2’asla yer verilmemelidir.Konuya dair yasa çıkar yeni sınav yapılır o zaman insanlara fırsat tanınır, bunun üzerine EK-2’ye konur.Böyle olmazsa yine bir sürü davaya konu olacaktır.Davası süren idareci adayı uzman değilken idareci atamaları sonuçlanır ve sonuçlanmadan sonra da bu arkadaşlarımızın davayı açtığı tarih itibarı ile UZMANLIK SERTİFİKASI düzenlenirse bu durumda adam ben de uzmanım benim atamamı yeniden değerlendirin demez mi????
Eğer yönetmelikteki EK-2’de uzmanlığa puan verilirse yine bir çok arkadaş bu hususa dava açacaktır. 

3-Tezli Yüksek Lisans ve Doktora:

Tezli yüksek lisans yapan arkadaşlarımız önce ALES Sınavına giriyor sonra Üniversitenin yaptığı sınava giriyor lisans diploma notu hesaplanıyor bir çok üniversite dil şartını koyuyor. Sonra bu insanlar 1 sene derse devam ediyor ve 2. senesinde de Tez hazırlıyor. Yani alanı ile ilgili ortaya bir eser koyuyor.Bu insanlar kendi alanlarında kendilerini yenilemiş,geliştirmiş ve en iyi şartlarda 2 yıllarını bu işe ayırarak alanlarında uzman oluyorlar,bir sürü eser ve kaynak incelemek durumunda bulunmuş oluyorlar. 
Şimdi bu kadar emeğin neticesi olan yüksek lisans diplomasına da sen 3 puan vereceksin hasbe’l-kader bir sınavın neticesi ile (o da her yeri davalık ve bir daha yapılmamış olan bir sınavın) sonucu olan uzman öğretmenliğe de 3 puan vereceksin.Bu ciddi bir yanlıştır.Bakanlık yüksek lisans yapanlara ödenen %25 fazla ek ders ücretini sizlere sınavsız uzman öğretmenlik vereceğim diye kesti. Ne uzman öğretmenlik verildi ne de %25 ler. Hiç olmazsa belirli bir emek ve gayretin sonucu olan yüksek lisansa yönetici atamada gereken önem verilsin. 
Okulu yönetenlerin yüksek lisanslı doktoralı olması daha iyi değil mi? Fen ve Sosyal bilimler Liselerine öğretmen seçmedeki EK-1 de Yüksek Lisans yapanlara 10 puan veriliyor.Bu yerinde bir puanlamadır.Bu durum(10 puan) Yönetici Atamanın EK-2 'sine de yansıtılmalıdır. 

Açıkladığım hususlar Bakanlığımızca dikkate almalı ve EK-2 bu meyanda çıkmalıdır.Bakanlıklar arasında en çok mahkemelere konu olan bakanlık MEB’dir.Artık yetmez mi? Mahkemeleri meşgul etme,ödenen onca avukat parası,iş kaybı,dava açan öğretmenlerdeki aşk ve şevk kaybı vs. vs. Bunun hesabını kim verecek,vebalini kim ödeyecek?.Bu yönetmeliği hazırlayanlar tabi ki.Yani A sendikası B sendikasının yersiz ve yanlış talepleri ciddiye alınmazsa doğru ve hak olan kriterlere göre bir yönetmelik çıksa ne olur.MEB köklü ve ciddi bir bakanlıktır.Çalışan sayısı ile bütçesi ile yürüttüğü işin önemi ile vs. vs.Eğitime öğretmene ve hakkaniyete en çok önem verilmesi gereken BAKANLIKTIR.

http://www.memurlar.biz/haber/20110503/Yeni-Cikacak-Olan-Yonetici-Atama-Yonetmeligi-ve-EK-2ye-Dair--.html

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri