Yeni Açılan Kurumlara Keyfi Görevlendirme

YENİ AÇILAN KURUMLARDA KEYFİ GÖREVLENDİRMELERE SON VERİLSİN

Yeni açılan eğitim kurumlarındaki boş normların yer değiştirme dönemlerinde ve yer değiştirme dönemleri dışında ilana çıkarılmadığı, bu eğitim kurumlarına görevlendirme yapılmak sureti ile ihtiyaçların karşılandığı yönünde sendikamıza şikayetler gelmesi sebebi ile  yer değiştirme döneminde veyahut yer değiştirme dönemi dışında eğitim ve öğretime açılan eğitim kurumlarına görevlendirme suretiyle yapılan atamalara son verilerek bu kurumlara ilan yolu ile atamaların yapılması konusunda Bakanlığa yazılı talepte bulunduk.

 

 

İlgili yazımı:

 

Sayı    :GMT.430.00/405                                                                                                   06/02/2014

Konu             :Yeni açılan eğitim kurumları

 

 

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Yeni açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması başlıklı 42. Maddesinde “(1) Yer değiştirme döneminde eğitim ve öğretime yeni açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı yer değiştirme döneminde yapılacak atamalarla karşılanır.

(2) Yer değiştirme dönemi dışında eğitim ve öğretime açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı, il genelinde duyurulmak ve il içinde yer değiştirme şartlarını taşıyan öğretmenler ile bu Yönetmeliğin 41 inci maddesi kapsamındaki öğretmenlerin başvurularının alınması suretiyle hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak öğretmenlerle karşılanır.” denilmektedir.

Anılan yönetmelik maddesine rağmen yeni açılan eğitim kurumlarındaki boş normların yer değiştirme dönemlerinde ve yer değiştirme dönemleri dışında ilana çıkarılmadığı, bu eğitim kurumlarına görevlendirme yapılmak sureti ile ihtiyaçların karşılandığı yönünde şikâyetler sendikamıza ulaşmaktadır.

Yeni açılan eğitim kurumlarına öğretmen atamalarının hangi şekilde yapılacağı yönetmelik maddesi ile belirlenmişken bu kadroların herhangi bir duyuru yapılmaksızın görevlendirme yolu ile doldurulması hukuka aykırıdır. Bu nedenle yer değiştirme döneminde veyahut yer değiştirme dönemi dışında eğitim ve öğretime açılan eğitim kurumlarına görevlendirme suretiyle yapılan atamalara son verilerek bu kurumlara ilan yolu ile ve hizmet puanı üstünlüğüne göre atamaların yapılması için illerin uyarılması hususunda;

            Gereğini arz ederiz        

 

            M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN                                                          Musa AKKAŞ

            Genel Mevzuat ve Toplu                                                       Genel Sekreter 

             Sözleşme Sekreteri 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri