Yeni ABD Büyükelçisi sıkı Atatürkçü çıktı

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, daha önce Türkiye'de üç kez görev yapmış olmanın ve Türkçe biliyor olmanın avantajıyla Ankara mesaisine oldukça hızlı bir giriş yaptı

Bu arada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hiç bekletmeden pazar günü Ankara'ya varan büyükelçiyi 48 saat bile geçmeden kabul edip güven mektubunu alması, her büyükelçiye yapılan bir jest değildi.
Jeffrey'nin başlangıç döneminde iz bırakan ilginç durumlardan biri Anıtkabir ziyaretinde yaşandı. Jefrrey, buradaki özel deftere Atatürk'e olan hayranlığı konusunda son derece kuvvetli ifadelere yer veren şu satırları yazdı:
“Atatürk'ün mirası hiç eksilmeden yaşamaktadır. Yabancı ordulara kafa tutan bir asker, büyük güçler ile yan yana duran bir diplomat ve modern bir ülkeye şekil veren bir devlet adamı olarak Atatürk, Türkiye için geniş kapsamlı ve ileri görüşlü vizyona sahip olan tarihi bir şahsiyettir. Barış özgürlük ve demokrasi isteyenler için bir ilham olmayı sürdüren Atatürk'ün idealleri, daha parlak bir gelecek düşleyen herkes için yol göstericidir.
ABD Büyükelçisi olarak Anıtkabiri tekrar ziyaret etmek benim için çok anlamlı. Zira ben de bu olağanüstü liderin hatırasından ilham alıyorum. Önümüzde yer alan fırsatlar doğrultusunda Türkiye ve ABD birlikte çalışırken, Atatürk'ün çok etkili bir biçimde savunduğu ilkeler bize yön gösterebilir. ”

Milliyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri