Yeliz öğretmenin ‘Ayıplı mal’ zaferi

İzmir'de öğretmen Yeliz Ünal, orjinal ambalajında satın aldığı yeni cep telefonunun, arıza yapınca götürdüğü serviste daha önce de tamir edildiğini öğrendi, şoke oldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan Yeliz Ünal, tam bir yıl önce Çankaya'daki son model cep telefonlarının satıldığı bir mağazadan (Şenguller DTM Pazarlama A.Ş.), (Samsung GT-S8003 Rose marka) bir cep telefonu satın aldı. 892.50 lira ödediği cep telefonu arıza yapınca, tamiri için servise gitti. Ancak cep telefonunun daha önce de aynı serviste tamir edildiği ortaya çıktı. Servis yetkililerinin söylediklerine inanamadığını belirten Öğretmen Ünal, yaşadıklarını söyle anlattı:
Herkes dikkat etmeli
“Ben sıfır, orjinal paketinden açıp kullanmaya başladığım telefonun bu kadar kısa sürede arıza yapmasına çok üzülmüştüm. Az para da ödememiştim. Telefonumu yetkili servise götürdüm. Bana telefonun daha önce de aynı arızadan tamir edildiğini söylediler. Telefon İ.E. (İbrahim Eralp) adlı kişiye aitmiş, serviste tamir ettirmiş. İnanamadım. Çünkü büyük, birinci el ürünler satan, ünlü bir firmadan almıştım. Bit Pazarı'nda, ikinci el satan dükkanlardan alsam böyle bir sonuç doğal olabilirdi. Kazıklandım. Bunun üzerine mücadeleye giriştim. Bornova Kamamaklığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvurumu yaptım. Cep telefonunu satan firma yetkilileri de savunmalarını yaptı. Sonuçta haklılığım ortaya çıktı. Hakem Heyeti, yaptığı inceleme sonunda elimdeki belgelerden firmanın 'ayıplı ürün' sattığını belirledi. 2009 Ekim'de başlayan mücadelemi belgelendirerek, tüketici hakları sayesinde kazandım. Hakem Heyeti, ödediğim paranın geri ödenmesi kararını verdi. Mücadeleyi kazanmak güzel ama hala şaşkınım. Orjinal ambalajında, yeni diye aldığım ürün ikinci el çıkabiliyorsa vatandaş kendini ayıplı mal almaktan nasıl koruyacak? Yaşanan bu örnek insanlara uyarı olsun, dikkat etsinler.”
Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri