Yaşar Şanlı: Ek Ders Yolsuzluğunda Tüm Devlet Yetkililerini Göreve Davet Ediyoruz!

Kocaeli’nin Gölcük İlçesi Saraylı İlkokulu ve Ortaokulunda yaşanan talihsiz olay tüm eğitim çalışanlarında ve kamuoyu vicdanında derin üzüntü yaratmıştır.

Kocaeli’nin Gölcük İlçesi Saraylı İlkokulu ve Ortaokulunda yaşanan talihsiz olay tüm eğitim çalışanlarında ve kamuoyu vicdanında derin üzüntü yaratmıştır. Okul Müdürü ünvanında kötü niyetli bir şahıs özveriyle çalışan, iyi niyetli öğretmen arkadaşlarımızın mağduriyetlerine sebebiyet vermiştir. Sistemin açıklarından faydalanılarak durumdan habersiz kişiler üzerinden haksız ücret tahakkuku gerçekleştirilerek devlet zarara uğratılmıştır. Devlet vatandaşını, memurunu ve kendini (devleti) korumakla yükümlüdür.

Tüm okullarda olduğu gibi bu okulumuzda da ek ders puantajları ve ek ders bordroları her ay öğretmen arkadaşlarımızla paylaşılmış ve kontrol edilmiştir.

Farklı öğretmenler üzerinden farklı zamanlarda farklı farklı uygulamalar yapan kötü niyetli bir şahsın ve buna izin veren sistem açığının sorumlusu olarak öğretmen arkadaşlarımız gösterilemez. İlgili öğretmen arkadaşlarımız bu olayın mağduru ve masumudur.
Öğretmen arkadaşlarımız kendilerine sunulan bordroları kontrol etmişlerdir. Ancak kendileri üzerinden ek bordro düzenlenip usulsüz ek bir ödeme yapılabileceğini nerden bilebilirler. Usulsüz bir ödeme evrakında herhangi bir imzası veya onayı olmayan ve hali hazırda bu durum sebebiyle oldukça üzgün olan öğretmen arkadaşlarımızın her zaman yanlarında olduk ve bundan sonra da avukatımızla-mevzuat üst kurulumuzla her zaman yanlarında olacağız.

Yetkisi ve sorumluluğu olan tüm devlet yetkililerini göreve davet ediyoruz. Tüm eğitim camiasında üzüntüyle karşılanan ve işini layıkıyla, özveriyle yapan eğitim çalışanlarını ve okul yöneticilerini töhmet altında bırakan bu olayla ilgili gerekli adil ve cesur tavrı ortaya koymalarını bekliyoruz. Ödeme işlemlerinin ve iyi niyetli insanların suistimal edilmesini mümkün kılmayacak önlemlerin alınması beklentimizdir. Mevcut sistemdeki açıkların bir daha bu tür olaylara imkan vermeyecek şekilde derhal giderilmesi acil talebimizdir.

Öğretmen Arkadaşlarıma Sesleniyorum. Siz bu olayın mağduru ve masumusunuz. Her zaman yanınızda olacağız. Asla yalnız yürümeyeceksiniz.

YAŞAR ŞANLI
TÜRK EĞİTİM-SEN ŞUBE BAŞKANI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri